Győzelemmel kezdtük a junior bajnokságot

Az U18-as csapatunk is megkezdte a bajnoki szereplését, A selejtezőkben nem kellett részt venni a gárdának, egyből a főtábla küzdelmeivel indult a bajnokság. Az első fordulóban a mindig erős állománnyal rendelkező Vasas Akadémia csapatát fogadtuk.

Zalakerámia ZTE KK/A – Vasas Akadémia/A  59 - 48 (16-11, 16-15, 17-7, 10-15)

Zalakerámia ZTE KK/A: Makkos D. 9, Csuti K. 21, Takács L. -, Gyimes Á. -, Szalay D. 15/9, Gerencsér B. 8/6, Tóth B. 1, Koller B. 5/3, Böcskei B., edző: Bödör Ferenc, Kis Attila

A Vasas a szokásos agresszív letámadásával kezdett, amit hullámzóan tudtunk átjátszani, ezért hiába kezdtük jól a mérkőzést, nem igazán tudtunk előnyt szerezni. A védekezésünk viszonylag jól működött, ellenfelünk csak a szerzett labdákkal tudott szorosan tapadni ránk. Nem volt sok kosár, annál nagyobb iram, mindkét csapat magas fordulatszámon játszott és ebbe több hiba is belecsúszott. A félidőre sikerült hat pontos előnyt szereznünk.

A második félidőben már picit pontosabbá vált a játékunk, a védekezésünk továbbra is feszes maradt, ezáltal nagyobb lett az eredményben is a különbség. A lepattanókat jól szedtük, nem nagyon engedtünk második esélyt a Vasasnak támadásban. Az utolsó negyedben már 16 pontos előnyünk is volt, ekkor zónára váltottak a piros - kékek, de a kezdeti zavar után ezt is sikerült átjátszani és ezáltal stabilizálni az előnyünket a mérkőzés végéig.

Bödör Ferenc: Nagy iramú találkozón sikerült legyőzni a fővárosiakat, éreztem a srácokon az akarást, a hitet és ebből adódóan az önbizalmat. A sok eladott labda és kihagyott büntető miatt fájhat a fejünk, de ezen szerintem folyamatosan tudunk javítani. Ebben az összeállításban nem is edzünk együtt ezért mindenképpen jár a gratuláció a csapat minden tagjának.

2021. október 14. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás