Győzelmi esélyt szalasztottunk el Kecskeméten

Az alapszakasz második körének első mérkőzésén Kecskemétre utaztunk. 

KTE-Duna Aszfalt – Zalakerámia ZTE KK 85–75 (17–33, 26–15, 18–12, 24–15)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, Jv: Papp P., Praksch P., Pozsonyi L. (Páli K.)

KTE-Duna Aszfalt: Pongó 19/9, Thomspon 16/3, Djeraszimovic 18, Dramicsanin 9, Karahodzsic 8. Csere: Wittmann 13/6, Horváth K. -, Molnár M. 2. edző: Forray Gábor

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 13/6, Vaughn 7, Benke 20/3, Szabó 4, Radic 16. Csere: Mohácsi 5/3, Horváth 5/3, Kis 5/3., edző: Bencze Tamás

Hazai kosárral kezdődött a találkozó, majd Radic és Benke kosaraival vezettünk. A 2. percben Pongó egyenlített (6-6). Benke és a csapat is elkapta a fonalat és a 4. percre már 7 ponttal vezettünk (8-15). A hazaiak Derasimovic pontjaival próbáltak zárkózni. A folytatásban szinte minden sikerült nekünk. Nagy lendülettel és pontosan játszva a negyed végén Kis Raul hármasával 16 pontos előnyt szereztünk (17-33). 

A második negyed elején tartott a jó széria és a lendület. A 12. percben Szabó középtávolijával már 20! ponttal vezettünk (20-40). Fokozatosan ébredt a KTE és jöttek sorozatban a hazai pontok is. A kemény védekezés nem tetszett a fiúknak és elbizonytalanodtunk támadásban. A negyed végére a tetemes előnyünk Thompson hármasával mindössze öt pontra csökkent (43-48). 

A nagyszünet után is a Kecskemét irányított és a 24. percben Thompson 2+1-es akciójával kiegyenlítettek (51-51). Benke pontjaival a 26. percig még vezettünk, de Pongó pontjai már a hazaiakat juttatta minimális előnyhöz. A negyed végén Kinney közelijével egy pontos hátrányban várhattuk a záró felvonást (61-60). 

A negyedik játékrész elején még tartottuk a lépést ellenfelünkkel, de Derasimovic és Pongó mellé Wittmann is feljavult és ez döntőnek bizonyult. A 36. percre a volt válogatott irányító pontjaival 78-69-re ellépett a KTE. A hajrában Benke és Kinney pontjaival még öt pontra (80-75) feljöttünk, de Wittmann büntetői és Pongó hármasa végleg eldöntötte a találkozót. 

Egy félidőn keresztül vezettünk Kecskeméten, de a második félidőben már nem tudtuk azt a lendületes és pontos játékot hozni, mint az elsőben és ennek vereség lett a vége. 

Bencze Tamás: - Megérdemelten győztek a hazaiak. Ez a meccs számunkra több volt, mint ami lett. Ilyen kezdés után, ilyen lélektani előny után illett volna behúzni, de ezt a Kecskemét nem így gondolta. Kemény védekezésre váltottak, a második negyed utolsó öt percét elveszítettük, a mérkőzés eleji 15 – 4 es büntető arány sem volt ennyire egyértelmű. Egyenrangú meccs lett a második félidőre, ahol a hazaiak extra, utolsó másodperces kosarai is nagyot löktek a teljesítményükön. A Kecskemét győzelme megérdemelt volt. A találkozó tanulságait le kell vonnunk és meg kell beszélnünk és ki kell javítanunk a hibáinkat. 

2018. január 05. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István 

Megosztás