Győztes meccsel szeretnénk megajándékozni szurkolóinkat

Hazai évzáróra készül csapatunk, hiszen a Tippmix NB I. A-csoportjának 13. fordulójában pénteken (18.00) a Bp. Honvéd elleni bajnoki összecsapás a naptári esztendő utolsó egerszegi mérkőzése lesz. 

Abból kiindulva, hogy a fővárosi együttes a 14 csapatos mezőny sereghajtója,  csapatunk pedig a középmezőny tagja, akár könnyű meccsnek is ígérkezhetne a találkozó, de… Szó sem lehet hátradőlésről, de a legkisebb elbizakodottságról sem. A Honvéd ugyan utolsó, de játéka az eddigi mérkőzéseken sokszor mutatta, hogy ennél jobb csapatról is beszélhetnénk. Az előző fordulóban például a Bp. Honvéd 80-60-ra győzte le a DEAC-ot Zlatko Jovanovic együttese a 36 pontot elért Isiah Gerald Brown vezérletével. 

Csapatunk az előző fordulóban, idegenben kapott ki, de mint ismert, az Alba Fehérvár elleni találkozónkon rendkívül tartalékos kerettel szerepeltünk. Nem tarthatott akkor még a csapattal új igazolásunk, az amerikai Jeremiah Paige sem, aki viszont pénteken hazai közönség előtt mutatkozhat be a Zalakerámia ZTE KK színeiben.  Múlt héten betegség miatt kidőlt játékosaink közül elviekben mindenki visszatérhet, de csapatunk szakvezetője, Lubomir Ruzicka cseppet sem számít könnyű mérkőzésre. 

- Nagyon kemény és harcos, fizikális mérkőzésre számítok – szögezte le vezetőedzőnk. - Korábbi betegeinknek az edzéshiánnyal is meg kell majd küzdeniük, hiszen ki kellett hagyniuk. Azonban nem lehet más a cél, főleg nem karácsony előtt, hogy idehaza, az év utolsó hazai mérkőzésén jó játékkal és győzelemmel örvendeztessük meg nagyszerű szurkolóinkat.

Tomas Lekunas az Alba Fehérvár ellen bokasérülést szenvedett, ő nem léphet pályára. A találkozó tétje lesz, hogy csapatunk hányadik helyen végez az alapszakasz első körének végén, győzelem esetén ötödikként zárnának.  Az első nyolc helyezett csapat kezdheti meg a szereplését a Magyar Kupa negyeddöntőben.

Az összecsapás előtt Jeremiah Paige állt kameránk elé, hogy megossza velünk gondolatait a Honvéd elleni mérkőzés előtt:

 
2023. december 21. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás