Ha nehezen is, de legyőztük a Paksot

Alsóházi rangadót rendeztünk a 19. fordulóban, amelyen az Atomerőmű SE volt a vendégünk. Jó első félidő után, a feljavuló paksiak ellen saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, amit kis szerencsével, de sikerült megnyernünk.

Zalakerámia ZTE KK- Atomerőmű SE 88-87 (29-23, 23-15, 18-28, 18-21)
Zalaegerszeg, Jv: Cziffra, Csabai –Kaskötő, Minár

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 15/6, Takács 6, Decosey 25/6, Holton, Barnett 25, csere: Révész 5, Parks 6, Horti 4, Németh 2, edző: Emir Mutapcic

Atomerőmű SE: Brown 17/12, Frank 6/6, Taylor 11/3, Eilingsfeld 17, Goins 15/3, csere: Kovács 4, Pajor, Buljevic 8, Brzoja, Kis. Edző: Jan Pavlik

Nálunk Jordan Barnett, míg az ASE-ban Eilingsfeld János tért vissza. Viszont betegség miatt Jan Pavlik meccselt Petar Mijovic vezetőedző helyett. 

A mérkőzés tétjének megfelelően harcosan kezdtünk, ahogy a vendégek is. A 3. percben Wilson duplájával 6-3-ra vezettünk. Főleg Decosey játszott pontosan, míg a másik oldalon Goins hozta a pontokat (16-10). A 7. percben Decosey és Brown váltott távolit majd Révész tette vissza pontosan Wilson kimaradt dobását (22-15). A negyed végén már kilenc ponttal vezettünk, de Kis egy utolsó másodperces hármassal csökkentett a különbségen (29-23). 

A második negyed elején kijöttünk egész pályára megzavarni a vendégek labdafelhozatalát. A 12. perc elején Barnett zsákolása érdemelt tapsot, majd Wilson büntetőivel ismét kilenc ponttal vezettünk (34-25). Védekezésben sokat dolgoztak a fiúk és nem tudott könnyű kosarakat szerezni az ASE. A 13. percben Wilson egyéni akciója után először kerültünk tíz pontos különbség fölé (36-25). Vendég időkérés után kizökkentünk a ritmusból, a Paks pedig Frank hármasával és Eilingsfeld zsákolásával zárkózott (36-30). Most mi kértünk időt és Barnett pontjaival újra két számjegyűre növeltük az előnyünk (44-32). A vendégek rossz százalékkal dobtak, és ezt kihasználva magabiztosan játszottunk. Az utolsó percben Takács szerzett nagyon messziről hármast, majd Barnett robogott végig a pályán és ziccerezett az utolsó másodpercben (52-38). 

A nagyszünet után egy kicsit az öltözőben maradtunk. A Paks Brown és Taylor triplájával zárkózott. Két és fél perc kellett az első kosarunkhoz (54-44). DeCosey keze nem remegett és egy hármassal realizált (57-46). Gyorsabban és pontosabban játszott az ASE, azonnal időt is kértünk (57-48). Látványosan visszaesett a játékunk, sem támadásban, sem védekezésben nem tudtuk hozni az első félidő szintjét. Fokozatosan jött vissza a meccsbe az ASE (59-56). Horti közelije nagyon kellett, de Kovács kosarával lőtávolon belül maradtak a vendégek (61-58). A kapkodás az időkérésünk után sem hagyott alább és a 29. percben Buljevic egyenlített (61-61). Barnett 2+1-es akciójával kerültünk újra előnybe, majd egy szép centerezésből ismét ő volt eredményes (66-61). Fél perccel a negyed vége előtt Brown éppen a támadóidő lejárta előtt dobott kosarat, faulttal együtt. A negyed zárásaként Wilson rohant végig a pályán és hozta ziccerbe Barnettet (70-66). 

Wilson remek egyéni akciójával kezdtük a záró negyedet (72-66). Sajnos a védekezésünk nagyon hézagos volt, sok lepattanót engedtünk ellenfelünknek. A 33. percben Goins egyenlített, majd Brzoja kosarával már az ASE vezetett (74-76). Túl hosszan és komótosan játszottunk és többnyire az egy-egyekben bíztunk. Öt perc volt hátra a meccsből, amikor Horti büntetőjével és Németh közelijével visszavettük a vezetést (79-78). Goins kosarára DeCosey közelije érkezett (81-80). Egyre feszültebb lett a mérkőzés és egyre többször láttak szabálytalanságot a játékvezetők (szerintünk többször tévesen ítélve). Vendég időkérést követően Eilingsfeld gyömöszölt be egy kosarat, majd Barnett egy klasszikus hátralépős középtávolit (83-82). Wilson eladott labdájából Brown hintett távolit (83-85). A 39. percben Barnett büntetőivel egalizáltunk (85-85). Feszült egy perc várt a csapatokra. DeCosey magasan kiemelt dobása némi gondolkodás után a gyűrűben kötött ki. Brown eljátszotta, hogy hármaskísérlet közben faultolták, de végül lépéshiba lett belőle. Brown Wilsonnak ütött oda, de csak egy büntetőt értékesített Derrick (88-85). Négy másodperccel a mérkőzés vége előtt Eilingsfeld közelijével egy pontra jött fel az ASE (88-87). Másfél másodperc volt hátra, amikor ismét Wilson büntetőzhetett. Mindkettő kimaradt és a lepattanót is megszerezve nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg (88-87). 

2022. január 22. Zalakerámia ZTE KK  

Megosztás