Három magyar fiatalt igazoltunk

Hétfőn este kiderült, hogy a Szolnok nyerte a 2017/2018-as bajnokságot. Csapatunk a 7. helyen zárt, ami egy kicsit csalódást keltő az előző szezon sikerességéhez képest. Szezonunk végén három kulcsjátékosunk távozott- Benke Szilárd, Mohácsi Máté és Horváth Ákos-, akiknek a pótlása szinte lehetetlen feladat. A bajnokság végeztével három fiatal érkezését jelenthetjük be Stárics Kornél ügyvezetőnk tájékoztatása szerint.

Az első érkező Durázi Krisztofer, aki Szombathelyről teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. Az 1998-as születésű, 198 cm magas,  U20-as válogatott és korábbi U18-as 3x3-as válogatott játékos a 3-4-es poszton használható. Az elmúlt három évben a Falco KC csapatában ízlelgette a felnőtt bajnokság légkörét. Tavaly decemberben az Európa Kupa utolsó csoportkörének legértékesebb játékosa lett, miután a macedón Karpos Szokoli ellen 21 pontot és 19 lepattanót ért el. A korosztályos válogatott kulcsemberével 2 éves szerződés kötött a klub. 

A másik fiatal, akit sikerült kék-fehérbe öltöztetnünk, az Papp Péter, aki a somogyiak saját nevelésű játékosaként hét évet töltött a felnőtt csapatnál. A 195 cm magas, 1-2-es poszton bevethető játékos szezon eleji sérüléséből visszatérve kevés lehetőséget kapott Kaposváron és az év végén döntött úgy, hogy szeretné máshol is kipróbálni magát. Papp Péterrel is 2 éves szerződést kötött a klub. 

A harmadik igazolásunk Bagó Martin, aki legutóbb Sopronban próbált szerencsét. Az 1996-os születésű, 206 cm magas center Szombathelyen lett első osztályú játékos, majd Pakson és végül a hűség városában játszott. A korábbi U20-as válogatott játékossal szintén 2 éves szerződés kötött a klub. 

Az előző szezonban érkező Doktor Péterrel újabb 1 éves szerződést kötöttünk. A keretben Kis Raulnak és Szabó Zsoltnak is 1 éves élő szerződése van.

Stárics Kornél elárulta, hogy egy magyar játékossal még tárgyal a klub és várhatóan vele is sikerül a héten lezárni az egyeztetéseket.

 A fiatal, saját nevelésű utánpótlás válogatott Farkas Attilára és Kovács Benedekre szintén számít a vezetőség a következő szezonban. Ők jelenleg az U18-as válogatottal készülnek.

- A külföldi játékosokkal, valamint azok ügynökeivel már hetek óta folyamatos egyeztetések folynak. Több poszton mentek ki ajánlatok, amik eddig nem vezettek eredményre. De bízunk benne, hogy hamarosan ott is tudunk bejelentést tenni – zárta tájékoztatóját klubunk ügyvezetője. 

A közeljövőben sajtótájékoztató keretén belül mutatjuk majd be az új igazolásokat. 

Fotók: nyugat.hu; delfinek.hu, fiba.com

2018. június 18. Zalakerámia ZTE KK  
 

Megosztás