Hazai pályán folytattuk

Az U16/A csapatunk a középszakasz második mérkőzésén a PVSK Nemzeti Akadémia/A együttesét fogadta az újjáépített Ostoros Csarnokban. Most már nem csak sérülések, hanem betegségek miatt is foghíjas volt a létszámunk, így a külső posztos játékosainkra igencsak megerőltető feladat várt.

Zalakerámia ZTE KK A - PVSK NA/A 66 - 62 (20-13, 16-15, 13-18, 17-16)
Zalakerámia ZTE KK: Szalay D. 28/9, Gerencsér B. 12, Tóth B. 12/6, Garai D. 3, Horváth M. -. Horváth B. 7, Böcskei B.4, Koller B. -, Németh L. -, Komády M. –. edző: Bödör Ferenc

Jól indítottuk a mérkőzést, hamar a megfelelő sebességre tudtunk kapcsolni és egy 14-2-es futással gyorsan előnyt sikerült szerezni. Időt is kért a PVSK és hamar kiderült, hogy megtalálta az ellenszert a pécsi csapat. Kiegyenlítetté vált a játék, felpörgött az ellenfél is, már minden pontért keményen meg kellett dolgozni. Ugyanez jellemezte a második negyedet is, a védekezés mindkét oldalon viszonylag jól működött, a hibákat könyörtelenül kihasználta mindkét csapat. A részünkről pár eladott labda is borzolta a kedélyeket, de szerencsére azért akadtak szemre is tetszetős megoldásaink. Bár készültünk a Pécs védekezésére, sokszor nem megfelelően reagáltuk le a váltásaikat. A nagyszünetre nyolc pontos előnyt sikerült összeszorgoskodnunk.

A második félidőt nem a legjobban kezdtük, felesleges vállalásaink voltak, így hamar odalett az előny, a PVSK pár perc után utolért bennünket. Az időkérés után stabilabb lett a védekezésünk és a támadásaink is jobban ültek, sikerült visszaverni az első rohamot, de semmi nem dőlt el. Az utolsó negyedre maradt a döntés, amiben jól koncentráltunk a feladatokra, bár voltak fegyelmezetlen pillanataink és a pécsi csapat is fáradt már, így előnnyel mentünk a véghajrába. A végjátékot fegyelmezetten hoztuk le, kár volt az utolsó eladott labdáért, de a győzelmet már nem fenyegette veszély.

Bödör Ferenc edző: -A jó kezdésünk megadta a mérkőzés alaphangulatát, bár volt lyuk a játékunkban, a szívünk a helyén volt és a fontos pillanatokból mi jöttünk ki győztesen. Bízom benne, hogy az ilyen mérkőzések – egy jó ellenfél, küzdelem, szoros eredmény – visznek minket előre.

2021. március 18. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás