Hétfőn, Debrecenben lezárhatjuk a párharcot

Már csak egy lépés kell, hogy csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK – hasonlóan az előző szezonhoz - ott legyen a bajnokság legjobb négy együttese között. Hétfőn (18.30),  Debrecenben rendezik meg a férfi kosárlabda Tippmix NB I. A-csoportos bajnokságban a negyeddöntő negyedik összecsapását. 

Már csak a Zalakerámia ZTE KK – DEAC párharc nem dőlt el, hiszen pénteken a másik három párban (valamennyiben 3-0-al) eldőlt a továbbjutás. Pénteken 82-66-ra nyertünk, de az első félidőben a debreceniek remekül dobtak, és a félidőben még vezettek (37-43), azonban a második húsz percben szigorított  védekezésén csapatunk és végül érvényesítette erőfölényét. A betegség miatt Mócsán Bálintot, a debreceniek meghatározó játékosát nélkülöző DEAC harcolt, de elfogyott a végére. 

A rájátszásban  nem számít a különbség, csak a győzelmek száma. Ebből kell kiindulnunk hétfőn is. Nem számít az sem, hogy mi történt három nappal korábban, éppen ezért hétfőn is arra kell törekednünk, hogy olyan formát mutassunk, amivel le tudjuk zárni a párharcot. Ehhez már csak egy győzelem kell, hiszen csapatunk 2-1-re vezet, de arra is fel kell készülni, hogy a DEAC az utolsó  erőtartalékait mozgósítja majd, hogy „életben maradjon”. 

A Matthias Zollner vezetőedzőnk által irányított együttesünk már vasárnap  útra kelt, hiszen pihentnek kell lenni hétfőn. Szeretnénk győztesként hazatérni Debrecenből, ami egyben azt jelentené, hogy készülhetünk a szombaton kezdődő, Falco KC elleni elődöntőre. Ha mindez (még) nem sikerülne, akkor szerdán újra hazai pályán fogadjuk a DEAC-ot. 

2024. április 21. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás