Hivatalosan is elkezdtük a felkészülést

Hivatalosan hétfőn délelőtt, nem hivatalosan már két hete elkezdte csapatunk a felkészülést. Az elő - felkészülésben főleg fizikális és egyéni képzések voltak, melyen elsősorban a fiatalok vettek részt. Az ifjak az első edzésen is ott voltak, hiszen egyenlőre a 10 játékosból kilenc fiatal, míg a rutint Szabó Zsolt képviseli.  

-Három héten keresztül 10 edzés és kettő fél nap pihenő ritmusban készülünk, majd következnek az edzőmeccsek- tájékoztatott Bencze Tamás. 

A vezetőedzőnk elmondta, a fiatalítás nagy részben tudatos döntés volt, kisebb részben pedig nem. Benke Szilárd távozása várható volt, viszont Horváth Ákos távozása kicsit felborította a klub igazolási terveit. Négy fiatalt szerződtettünk - Bagó Martin, Papp Péter, Durázi Krisztofer, Gulyás Milán-, valamint maradt a keretben Doktor Péter és Kis Raul. A fiataloknak két hónapja lesz, hogy kiharcolják maguknak a helyet és a lehetőséget. 

-Szabó Zsolttal, a négy külföldivel és ambíciózus fiatalokkal kiegészülve jó mentalitású csapattal, - ami számomra alap -, csak akkor lehetünk eredményesek, ha egymásért küzdünk. 

Vegyes felkészüléssel készül a csapat évek óta, árulta el Bencze Tamás, ami annyit tesz, hogy a délelőtti edzéseink mind erőnlétiek, amelyet Gáspár László erőnléti edző tart. A délutáni edzéseken pedig kifejezetten csak kosárlabda lesz, amik jellemzően taktikai jellegűek lesznek, de ötvözve némi labdás erőnléti elemekkel is. 

Az első felkészülési mérkőzést augusztus 15-én játszuk a Veszprém ellen. A következő időszak még tervezés alatt van, de ami biztos, az az, hogy szeptember 14-16-i között kerül sor a hagyományos Göcsej Kupára. A következő héten, Kaposváron veszünk részt egy tornán, majd szeptember 29-én a szövetség tájékoztatása szerint elkezdődik a bajnoki szezon. Mohácsi Máté távozásával a csapatkapitányi szerepkör a csapat legrutinosabb tagjára, Szabó Zsoltra hárult.

A légiósok – Bernard Thompson, Dustin Ware, Andriy Agafonov - szeptember elsején érkeznek. A negyedik légiós szerződtetése folyamatban van. Annyit megtudtunk, hogy a 3-4-es posztra keres a szakmai stáb játékost, aki Szabó Zsolt váltása is lehet. Európai játékosban gondolkodnak a vezetőink, akinek a személye rövid időn belül kiderülhet. 

2018. augusztus 6. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István

Megosztás