Hosszabbítás után a Körmend nyert

A Forest Hungary Kosárlabda Göcsej Kupa második napja vérbeli rangadóval folytatódott. A ZTE –Körmend derbi mindig felfokozott érzelmeket vált ki a szurkolókból.  

Zalakerámia ZTE KK-Egis Körmend 87-99 (21-23, 26-14, 16-20, 21-27,3-15)
Zalaegerszeg, Jv: Praksch, Horváth, Téczely, Néző: 600 fő

Zalakerámia ZTE KK: Simó, Delas 23/6, Vuko 15/6, Szabó 9/3, Glenn 11, csere: Simon 8/3, Plézer 5, Bonifert 6, Völgyi 4, Polster, Antóni 6/6, edző: Ante Nazor 

Egis Körmend: Thames 24/9, Oroszi, Mócsán 4/3, Durázi 11/9, Taylor 26, csere: Ferenc 16/9, Takács, Mosely 16, Tóth, Williams, Németh 2. edző: Ziga Mravljak

A felkészülés során másodszor találkoztunk a vasiakkal, az első meccset mi nyertük. A feldobás előtt adták át a Dr. Katona György és a Zsíros Tibor díjakat. A legjobb utánpótláskorú leány kosárlabdázónak, a nagykanizsai Szórád Annának, Szücs József, a ZTE KK egykori kiválósága adta át az elismerést (Dr. Katona György díj). A fiúk közül Tóth Barnabást díjazták, aki csapatunk utánpótlásának tehetséges fiatalja. Sajnos betegsége miatt nem tudta átvenni a Zsíros Tibor díjat. 

A Körmend határozott, kemény védekezéssel kezdett, amit nehezen tudtunk feltörni. A vasiaknál Taylor és Thames hozta a pontokat és a 8. percben már hat ponttal vezettek (15-21). A hajrában Delas rázta meg magát és egy triplával és egy gól plusz fault akcióval kiegyenlített (21-21). A végén a Körmend még betalált, amivel megnyerte a negyedet (21-23). 

A második játékrész elején védekezésünkkel megleptük a vasiakat. A 13. percben Vuko triplájával először vezettünk (26-25). A folytatásban egyre jobb ritmusban játszottunk és Antóni tripláival és Delas remek játékával fokozatosan nőtt az előnyünk. A 18. percben Vuko közelijével 16 ponttal jártunk a Körmend előtt (46-30). A félidőre elég volt egy kis kihagyás és tíz pontra zárkózott a vendégcsapat (47-37). 

Az első negyedhez hasonlóan agresszív védekezéssel kezdtek a vasiak, ami elbizonytalanította a fiúkat. A 24. percben még tíz ponttal vezettünk, amit a hajrára szinte teljesen ledolgozott a Körmend (54-52). Glenn és Plézer kosaraival vertük vissza az egyenlítési kísérletet (58-53). Az utolsó percben parázs lett a hangulat a lelátón, miután Völgyi és Simon is nagyot esett kemény körmendi belépők következtében. 

Hatpontos hazai előnyről kezdődött a záró negyed. Három perc sem telt el és máris azt érezhettünk, mint egy bajnoki ZTE-Körmend rangadón. Történt ugyanis, hogy Szabó kiengedett gurulni egy labdát az zsűriasztal előtt, abban a tudatban, hogy nálunk marad a labda. Ennek ellenére a játékvezetők a vendégeknek ítéltek bedobást. A zalai pad hevesen reklamált, aminek egy kiállítás és egy technikai lett a büntetése. Ferenc büntetőivel négy pontra feljött a Körmend (70-66). Csapatkapitányunk kiválása után is keményen küzdöttek a fiúk és lőtávolon kívül tartottuk ellenfelünket. A Körmend jól hajrázott és izgalmas végjátékban hosszabbításra mentett (84-84). 

A ráadásban Mosley és Taylor pontjaival szerzett előnyt a vasi csapat, amit már nem sikerült visszahoznunk. A végére elfáradtak a fiúk, de a szurkolóktól így is járt a vastaps és az elismerés, mert nagyot küzdött a csapat. 

Vasárnap 17 órakor kezdődő Sopron KC- Egis Körmend mérkőzés dönt a Göcsej Kupa első helyéről. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. szeptember 19. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás