Hosszú távú reklámszerződést kötöttünk a Szabadics Zrt.- vel

Az, hogy idén öt légióssal vágunk neki a szezonnak, az már előre vetítette, azt a fajta pozitív elmozdulást, amit Zalaegerszeg város, mint az egyik fő tulajdonos és a klub vezetése szeretne. Ennek az útnak az egyik jelentős állomása volt pénteken délelőtt a Városházán bejelentett hosszú távú reklámszerződés a Szabadics Zrt.-vel. Az ünnepélyes alkalmon jelen volt Balaicz Zoltán polgármester, Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója, Dr. Gyimesi Endre klubunk társadalmi elnöke és Stárics Kornél ügyvezetőnk. Elsőként Balaicz Zoltán polgármester beszélt a város és a klub szempontjából is fontos együttműködésről:

- Két fontos érték talált egymásra. Az egyik oldalról a Szabadics Zrt., egy olyan megbízható zalai cég, amely az elmúlt években bizonyította, hogy nem csak a szakértelmére számíthatunk, hanem társadalmi felelősségvállalásból is jól vizsgázott, rendezvények, programok támogatásával. Most egy jelentősebb lépésre szánta el magát a cég és hosszú távú szponzori szerződést köt a ZTE KK-val, ami egy másik fontos értéke városunknak. A klub olyan eredmények birtokában van és a jövőben olyan eredményeket szeretne elérni, amihez szükséges ez a támogatás. 

A folytatásban Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója beszélt a döntésük hátteréről:

- Ez részben egy üzlet, olyan szempontból, hogy lehetőséget adunk a szponzoráltnak, hogy megvalósítsa az elképzeléseit. Üzlet nekünk is, hogy ne csak a munkatáblákon és útlezárásokkor ismerjék meg a cégünk nevét, hanem máshol is. Egy nagyon jelentős társadalmi felelősségvállalás ez, hiszen nagyon sok fiatal van, aki az óvodáskortól a felnőtté válásig sportol a klub kötelékében és példaképként tekint a felnőtt csapat játékosaira.  Sportolásra és egészséges életmódra nevelnek, a csapatsport révén közösséget teremtenek és ehhez nagyon fontos támogatást nyújtani. Sokszor, sok helyen próbáltunk segíteni, hiszen azt valljuk, hogy egy cégnek, akkor van jövője, ha vissza tud forgatni abból az eredményből amit, megtermel. Remélem ez a hároméves együttműködés gyümölcsöző lesz és a sikerek révén kellő örömet tud nyújtani majd a klub a szimpatizánsoknak. 

Stárics Kornél ügyvezetőnk a megállapodás részleteiről beszélt:

- Három évet átölelő reklámszerződést kötöttünk, melynek két legnagyobb megjelenési formája a játékosok nadrágján és a 30 méteres Led falon való folyamatos szereplés. A mai kosárlabdában elég nehéz több éves szerződéseket megkötni játékosokkal, akár szponzorokkal. Próbálunk ez irányba nyitni. Ezek a reklámszerződések az anyagi helyzetünket stabilizálják és így történetünk során először öt külföldivel vághatunk neki a szezonnak. Szeretnénk visszacsábítani a nézőinket a mérkőzésekre, akiknek a száma az elmúlt év sikertelensége miatt némileg visszaesett. Szeretnénk minél több mérkőzést játszani, ennek elérésére a nyolcba és a felsőházi rájátszásba szeretnénk jutni. Jövőre lesz 100 éves a Zalaegerszegi Torna Egylet, 30 éves jubileuma lesz az 1990-es és 10 éves a 2010-es bajnokcsapatunknak. Ezért is, a városért, a szurkolóinkért is szeretnénk egy jó idényt futni. Legfőképpen szeretnénk saját magunknak megmutatni, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint az elmúlt szezonban. 

Zárásként Dr. Gyimesi Endre, klubunk társadalmi elnöke is szólt az egybegyültekhez:

- Amikor a csapatunk az első sikereit érte el (88’, 90’.92’), akkor alakult Zalakaroson, hat fővel a Szabadics Zrt. Örülök, hogy annak idején nekem volt szerencsém először beengedni városunkba a céget, akikkel azóta is remek a kapcsolatunk. Fontos ez a támogatás a klub és az utánpótlás a fejlődésében és abban, hogy stabil háttérrel, játékosokkal megerősítve magasabb célokért küzdhessenünk.  

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közeljövőben a klub megerősítésének és minél jobb szereplésének érdekében további támogatók bejelentése is várható. 

2019. augusztus 23. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás