Idegenben is legyőztük a Sopront, már 2-0-ra vezetünk a párharcban

Közel 150 egerszegi szurkolótól volt hangos szombat este Sopronban a Novomatic Aréna, ahol a negyeddöntő második összecsapását vívtuk a Sopron KC együttesével. A házigazda egyenlítésre készült, míg csapatunk a bravúr reményében lépett pályára. 

Sopron KC- Zalakerámia ZTE KK 84-89 (22-16, 21-26, 23-22, 18-25)
Sopron, Jv: Kapitány, Farkas, Balogh

Sopron KC: Joseph 9/6, Jones 9, Valerio Bodon 7/3, Barnett 8, Durham 21, csere: Takács 6/6, White 7/3, Molnár 12, Sitku 2, Supola 3/3. edző: Kostas Flevarakis

Zalakerámia ZTE KK: Trice 19/15, O’Reilly 19/9, Keller 4, Smith 11/3, Csuti 4. csere: Rakicevix 11, Ostojic 16/3, Polster 5/3, Zsíros, Németh. Edző: Sebastjan Krasovec

Kipontozódott: Smith

Jó ritmusban kezdtük a találkozót és Smith pontjainak is köszönhetően a 4. percben 4-8-ra vezettünk. A negyed felére Barnett és Valerio Bodon kosaraival fordított a házigazda (11-8). Ostojic pontjaival tartottuk a lépést ellenfelünkkel, de a negyed hajrájában a Sopron pontosabban játszva megnyerte a negyedet (22-16) 

A második negyed elején próbálta tartani előnyét a Sopron, de Trice és Polster hármasaival a 13. percben egy pontra feljöttünk (29-28). Supola eladott labdájából Smith közelije már vezetést jelentett csapatunknak (29-30). A negyed feléig felváltva vezettek, könnyű kosarakat szerezve a csapatok. A 17. perc elején Trice harmadik triplájával kerültünk előnybe, amit Durham egyenlített ki egy duplával. A hajrában Trice újabb távolit szerzett, de nem tudtuk megőrizni a vezetést, mert két közelivel fordított a Sopron (43-42). 

A nagyszünet után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, úgy tűnt mintha a szerdai hosszabbításos összecsapás megviselte volna a feleket. A 24. percben menetrendszerűen érkezett a Trice hármas, majd O’Reilly is megtoldotta egyel, amire Jones válaszolt egy közelivel (56-57). A 26. percben elkaptunk egy jó hullámot és 7-0-s futással próbáltuk lerázni a Sopront (56-64). A koncentrációnk lankadt és jöttek a hibák is, ezzel együtt a Sopron is belelendült és egy 10-0-s futással válaszolva fordított (66-64). 

A záró negyed elején Takács szerzett egy hármast és 69-64-re ellépett a házigazda. Nem hagyták magukat a fiúk és Smith, majd Ostojic hármasával zárkóztunk. A 32. percben Smith zsákolása után már ismét mi vezettünk (71-72). Egy perccel később Smith kipontozódott a Sopron pedig új erőre kapott és 78-72-re elléptek. Nem dőlt el semmi, hiszen az első meccs hőse, O’Reilly rázta meg magát, majd Trice első és utolsó közelijével tüntettük el a különbséget. O’Reilly lépett elő vezérként és pontjaival fordítottunk (78-80). A 37. percben Takács egy hármassal még visszavette a házigazdának a vezetést. A hajrában még egy pontra feljött a Sopron (84-85), de a végjátékot jobban bírva, Trice büntetőivel és Rakicevic közelijével végleg eldöntöttük a találkozót (84-89). 

Győzelmünkkel 2-0-ra vezetünk a negyeddöntő párharcban, melynek harmadik összecsapása kedden lesz Zalaegerszegen. 

Értékelés:

D’Mitrik Trice:- Mindig nagyszerű érzés a győzelem. Ahogy az edzők is mondták az öltözőben, még nincs vége a párharcnak. Kedden hazai pályán lehetőségünk lesz lezárni a párosítást. Rengeteg hibánk volt támadásban és védekezésben is, ezeket ki kell javítanunk maximálisan koncentrálva kell felkészülnünk a következő mérkőzésre.

Sebastjan Krasovec: -Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak és a Sopronnak is, hiszen mindkét csapat nagyot küzdött a mai mérkőzésen. Nagyon nehéz meccset vártunk. Ez egy teljesen más mérkőzés volt, mint az előző, amikor rengeteg kosár esett, ma pedig teljesen más mérkőzést játszottunk védekező oldalon. De még ma is rengeteg hiba volt a játékunkban. 3 győzelemig tart a párharc, nagyobb esélyünk van most, hiszen egy győzelemre van szükségünk, míg nekik háromra. Nagyon fókuszálnunk kell a keddi mérkőzésre, ahol reményeink szerint le tudjuk majd zárni a párharcot.
 

2023. április 15. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás