Idén sem sikerült az elődöntőbe kerülnünk a Magyar Kupában

Az elődöntőbe kerülés volt a tétje a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa Döntőben a DEAC elleni negyeddöntőnek. Egy végig szoros, feszült mérkőzésen a Debrecen nyert és küzdhet a Szolnok ellen a döntőbe kerülésért. 

DEAC-Zalakerámia ZTE KK 81-78 (16-20, 28-19, 22-22, 15-17)

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa Döntő 

Győr, Jv: Földházi Tamás, Tőzsér Dénes, Frányó Péter (Várhalmi Zsolt)

DEAC: Dugat 26/6, Manigat 5/3, Boriszov 4, Ivosev 22/6, Amigo 6. csere: Polyák 4, Velkey 2, Bognár 10/3, Omenaka 2. edző: Berényi Sándor 

Zalakerámia ZTE KK: Ware 24/9, Doktor 2, Thompson 22/6, Szabó Zs. 5, Agafonov 14. csere: Kis R. -, Green 6, Durázi -, Bagó 5. edző: Bencze Tamás 

Szurkolóink Győrben is remek hangulatot teremtettek a mérkőzésen. 

Nagy lendülettel kezdett a Debrecen és Ivosev triplájával és duplájával kerültek előnybe (5-0). A 2. perc elején Szabó 2+1-vel zárkóztunk, majd egy kimaradt Borisov közeli után Thompson kiegyenlített (5-5). Jó ritmusba kerültünk és Ware, Thompson és Doktor pontjaival elléptünk ellenfelünktől (5-11). A negyed felénél Amigo és Szabó váltott kosarat, majd Ivosev vezérletével, egy 7-0-s futással visszavette a vezetést a DEAC (14-13).  Thompson zsákolt egyet, majd Ware és Agafonov is tett a közösbe egy-egy kosarat és hat ponttal újra elhúztunk, amit Omenaka csökkentett a negyed végén egy duplával (16-20). 

Eladott labdánk után Polyák szerzett kosarat, majd újabb kimaradt támadás után Bognár egyenlített egy közelivel (20-20). Időkérésünk után Ware hintett egy távolit, de nem sikerült lendületbe jönnünk és légiósai pontjaival fordított a Debrecen (26-23). A negyed felénél Thompson kosarával zárkóztunk, de Dugat két gyors közelijével tartotta a távolságot a Berényi csapat (30-25). A negyed második felében felváltva estek a kosarak, csak a különbség nem változott. Az utolsó kettő perc elején Velkey duplájával az eddigi legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között (36-29). Thompson egy hármassal válaszolt, de Dugat sem akart lemaradni, így ő is hintett egyet (39-32). A félidő hajrájában Ware büntetőivel tartottuk magunkat, míg ellenfelünknél Ivosev és Dugat szállította a pontokat (44-39). 

A nagyszünet után Thompson harcolt ki egy faultot és a büntetőivel zárkóztunk (44-41). Dugat nem késlekedett a válasszal és hárompontost szerzett, majd még az első percen belül Agafonov közelije következett (47-43). A 22. perc elején új légiósunk Green is megszerezte első zalai pontjait, amire Borisov szinte rögtön válaszolt (49-45). Kapkodó volt a játék mindkét oldalon sok ponttalansággal. A 24. percben Amigo és Dugat pontjaira Thompsontól és Agafonovtól érkezett egy dupla és kettő büntető (53-49). A negyed felénél Bencze Tamás kénytelen volt időt kérni, mivel Dugat büntetőivel és Ivosev közelijével nyolc ponttal ellépett a DEAC (57-49). Az időkérésünk után Green büntetőzött pontosan Amigo faultja után, majd Ware hármasával lőtávolba kerültünk (57-54). Dugat harcolt ki faultot és értékesítette a büntetőit, de Ware gyorsan szerzett egy közelit, majd Bagó blokkja után Thompson egyenlített egy távolival (59-59). Debreceni időkérést követően Polyák szerzett egy duplát, majd Bagó egy közelivel egyenlített (61-61). A 29. perc elején Bagó kiosztott egy blokkot Ivosevnek, de sajnos Manigat nem hibázott a hárompontos vonalon túlról (64-61). Ware kihagyott középtávolija után Dugat szerzett egy közelit és így hátrányból várhattuk az utolsó negyedet (66-61). 

A záró negyed elején Bagó közelijével zárkóztunk volna, de Bognár gyorsan hintett egy távolit (69-63). A 33. percben Ware duplájával és triplájával nyitottuk meg a hajrát, majd Borisov közelijére Agafonovtól jött a válasz (73-71). A negyed felénél Thompson egyenlített, Agafonov pedig vezetéshez juttatta csapatunkat (73-75). Debreceni időkérés után Ivosev büntetőből egyenlített (75-75). A 35. percben Amigo és Agafonov akaszkodott össze, ami után Amigo egy technikaival kipontozódott. Egy perccel később ukrán centerünk beütötte ötödik faultját, így ő is idő előtt a padra kényszerült. Dugat büntetői után Green újra egyenlített (77-77). A 37. percben Bagó büntetőjével vezettünk (77-78). A Dugat és Thompson távolija is kiperdült, majd Ivosev egyenlített (78-78). Az utolsó percen belül Bognár közelijével került előnybe a DEAC (80-78). Green hármas kísérlete kimaradt, de szerencsére Dugat eladta a labdát. 20 másodpercünk volt az egyenlítésre, vagy a győzelem megszerzésére, de Ware passzát Green nem tudta megfogni, így 2 másodperccel a vége előtt a DEAC jöhetett. Bagó odaütött Bognárnak, aki egyik büntetőjét bedobta, így egy feszült meccsen végül a Debrecen örülhetett a győzelemnek. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. február 14. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás