Idézzük fel az első bajnoki győzelmünket 1988-videóval

Kihasználva a koronavírus okozta kényszerszünetet, elkezdtünk kutakodni a világhálón, főleg a videó megosztókon, hogy előkeressük klubunk kiemelkedő mérkőzéseit, emlékezetes pillanatait megörökítő felvételeket. 

Előre kell vetítenünk, hogy a 80-as évekből nehéz volt találni élvezhető minőségű felvételt. Egyet mégis sikerült. 

1987-88-as bajnokságban járunk, ahol csapatunk a döntőig menetelt. Ellenfelünk a Bajai SK volt. Mi kezdhettük pályaelőnnyel a párharcot. 

1988. április 30. Zalaegerszeg: ZTE – Bajai SK 91-96
A Népsport másnap így kezdte a beszámolót a mérkőzésről:

„Egy órával a kezdés előtt már minden bejárati ajtót be kellett zárni a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban. Ez pedig azt jelentette, hogy a megnövelt nézőtér ellenére is gazdára talált az utolsó szabad állóhely is. És még így is több százan voltak, akik kívül rekedtek és nem láthatták a férfi kosárlabda NB I döntőjének első mérkőzését.
…Még tíz perc volt hátra a labda feldobásáig, amikor a két edző (Gellér Sándor és Kovács József) a palánktartó oszlopnak dőlve figyelte a bemelegítést. Nem először álltak így szemben egymással a két térfélen. Most edzőként, nem is olyan régen még játékosként. „

Az első meccset elveszítettük, de jött a második, idegenbeli összecsapás, melyet kiváló játékosunknak, Dobi Antalnak köszönhetően megtaláltunk a youtube-on. 

1988. május 6. Baja: Bajai SK- ZTE 82-84
A Zalai Hírlap tudósításából:

„Gőzfürdőhöz hasonlított a mérkőzés előtt egy órával már a bajai csarnok. Zsúfolt nézőtér várta a bajnoki döntő második összecsapását. Az izgalom csak tovább fokozódott, mivel a mérkőzés kezdetére elromlott a csarnok eredményjelző táblája. Ezért háromnegyedórás késéssel (kézi időméréssel) kezdődött a bajnoki döntő második felvonása.”

A végig kiélezett találkozón Góczán egy távolival mentette hosszabbításra a mérkőzést, majd ezt követően sikerült nyernünk. 

1988. május 8. Zalaegerszeg: ZTE – Bajai SK 102-72
A végső döntés a harmadik, zalaegerszegi találkozóra maradt, ahol 6000 néző előtt szereztük meg klubunk történetének első bajnoki aranyérmét. 

A ZTE játékosai: Szűcs József, Góczán Gábor, Bodrogi Csaba, Farkas László, Bencze Ákos, Dobi Antal, Kovács Attila, Bencze Tamás, Gáll Tamás, Földesi Attila, Bérczes István.Edző: Gellér Sándor

Forrás: arcanum.hu 

2020. március 25. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás