Igazi rangadó hangulat vár ránk szombaton Körmenden

A szerdai izgalmas és szép hazai siker után csapatunkra egy olyan rangadó vár szombaton 18 órától Körmenden, amely a hazai élvonalbeli kosárlabdázás legrégebbi múltra visszatekintő párharca.
 
Noha a mezőnybe újoncként visszatért a Budapest Honvéd, melynek múltja ismert, azonban a szombati házigazda Egis Körmenden és a Zalakerámia ZTE KK-n kívül nincs még egy olyan csapat a mezőnyben, amely kettejükhöz hasonlóan ilyen régóta folyamatosan tagja lenne az élvonalnak. Méltán érdemli ki a két csapat csatája az örökrangadó jelzőt, szombaton pedig jön az újabb. 

A 2022-2023-as szezont a Körmend  egy oroszlányi vereséggel kezdte, ami után a vezetőedző Antonis Constantinides kemény szavakat használt a játékvezetéssel kapcsolatban. Az MKOSZ jelezte, hogy fegyelmi eljárást indít a ciprusi szakemberrel szemben, az Egis Körmend ugyanakkor kiállt vezetőedzőjük mellett. Ilyen előzmények után pedig nincs csapat, amely egy olyan rangadón, mint a ZTE elleni, ne kettőzött erővel küzdene, például edzőjükért is. 

A legutóbbi ezüstérmes Körmend jó csapat, amely hazai környezetben még erősebb. A Ferencz Csaba, Doktor Péter, Durázi Krisztofer fémjelezte magyar mag együtt maradt, a légiósok náluk is cserélődtek. Akiket már ismerhettek a hazai drukkerek: Brandon Parrish az Oroszlányból igazolt a Rába partjára, Marjan Cakarun pedig Szolnokról tette át székhelyét. A körmendiek az Európa-kupában is indulnak. 

Csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK szerdán egy rendkívül izgalmas és kiélezett mérkőzést nyert meg a Szegeddel szemben, és a siker kell, hogy lendületet adjon Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk csapatának. Ahogy a főszereplőkis kiemelték: nagyon sokat köszönhetnek a szurkolóknak, hiszen a végletekig kiélezett találkozón a lelátóról érkező támogatás is kellett a siker kiharcolásához. D’Mitrik Trice, Danilo Ostojic és Liam O’Reilly teljesítményét ki lehet emelni, de a többiek nélkül ez a győzelem sem jöhetett volna össze. Ez lesz a legfontosabb Körmenden is: a csapategység és az egymásért való küzdés. 

Keretünk tagjai közül a legtöbbet Németh Ákos tudna mesélni, hogy milyen Körmenden kosarazni, hiszen ott nőtt fel és lett élvonalbeli játékos. Tavaly nyáron igazolt hozzánk és maradt a mostani szezonra is. 

-Szerintem mindannyiunk szívéről egy nagy kő esett le szerdán, mert nagyon szerettünk volna nyerni. Tavaly pont az ilyen meccseket vesztettük el minimális különbséggel. Körmenden igazi rangadóhangulat vár ránk, de ott lesznek a mi drukkereink is, akik szerdán is sokat segítettek. A körmendi csarnokban a hangulat garantált lesz. Koncentráltnak kell lennünk és nem szabad engedni, hogy a hazaiak lerohanjanak bennünket, mert akkor már nehéz őket megállítani - vélekedett Németh Ákos a szombati összecsapás előtt.

S akkor nézzük, hogy vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec miként tekint a derbi elé. 

- Nagyon fontos, hogy hazai pályán győztes mérkőzéssel tudtuk indítani az idei szezont, de ez már a múlt – mondta el honlapunknak a szlovén mester. - A mérkőzés lefújásától kezdve már a következő mérkőzésre koncentrálunk. A Körmend csapata ellen mindig nehéz játszani, hiszen szinte az egész mérkőzésen keresztül kemény védekezésre képesek. Éppen ezért nagyon fontos lesz, hogy az eladott labdáink számát minél inkább lecsökkentsük, ha eredményesek szeretnénk lenni. Nagyon nehéz és fizikális mérkőzést várok. Remélhetőleg szurkolóink ismét velünk lesznek és támogatják a csapatot, ahogyan azt az előző mérkőzésen is tették. 

2022. október 7. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás