Ismét egy labda döntött

A 9. fordulóban a hármas győzelmi szériával érkező Nyíregyháza együttesét fogadtuk. Több sebből vérző csapatunk kiélezett csatát vívott a nyírségiekkel és ismét egylabdás mérkőzésen maradtunk alul. 

Zalakerámia ZTE KK- Hübner Nyíregyháza BS 84-85 (27-24, 12-20, 20-20, 23-19)
Zalaegerszeg, Jv: Praksch, Győrfy, Lengyel

Zalakerámia ZTE KK: Parks 16/9, Polster, Bonifert 8/6, Barnett 21/3, Horti 9. Csere: Guyton 18/9, Németh 8/6, Simó, Harris 2, Révész 2. Edző: Teo Cizmic

Hübner Nyíregyháza: Johnson 26, Bryce 20/6, Kiss, Pipiras 20/6, Suarez 6/3. Csere: Bazsó 6/6, Mokánszki 7/3, Bus, Anda. Edző: Pethő Ákos

Simó Bence és Révész Ádám vállalta a játékot, egyedül Csuti Kornél nem jött rendbe a combsérülést szenvedett Derrick Wilsonnal egyetemben. 

Horti közelijével és Parks hármasával villámrajtot vettünk (5-0). Sajnos a vendégek is iparkodtak és hamar kiegyenlítettek (5-5). Parks elkapta a fonalat és két újabb triplát tett a közösbe. A sérüléséből visszatérő, arcvédőben játszó Németh Ákos duplája után a vendégek időt kértek (17-9). Felváltva potyogtak a hármasok, előbb Németh, majd Suarez talált be (20-12). A folytatásban a küzdelem dominált, mindkét csapat nagyon akart. A Nyíregyháza próbált közelíteni, de az utolsó percbe kanyarodva Guyton szerzett egy nyugtató távolit (27-21). Mégsem örülhettünk maradéktalanul, mert nyolc méterről, az utolsó pillanatban Mokánszki is dobott egyet (27-24). 

Nyíregyházi kosárral kezdődött a második negyed, de Révész büntetőivel és Guyton remek betörésből szerzett kosarával tartottuk az előnyünk (31-28). Időt kértünk és próbáltuk rendezni a sorainkat. Barnett triplája jókor jött, de támadásban nem voltunk elég pontosak és az eladott labdáinkból újra közelebb jött a Nyíregyháza (35-32). Érthetetlen hibákat követtünk el, amik miatt továbbra is ott voltak a vendégek a nyakunkon (37-36). A 18. percben újabb rossz átadás után Johnson fordított az álláson (37-38). Időkérésünk után Barnett közelijével fordítottunk, de Johnson megállíthatatlanul játszott és kosaraival már öt ponttal vezettek a vendégek (39-44). Horti büntetői után Johnson sem hibázott büntetőt, így a félidőre maradt az ötpontos hátrány (41-46). 

Egy eladott labda után vendég hármassal vágtunk neki a második félidőnek (41-49). Szorítottunk a védekezésen és jöttek a kosarak is. Bonifert hármasával, majd Horti remek centergóljával zárkóztunk. Bonifert labdát szerzett és Parks közelijével átvettük a vezetést (53-52). A 24. percben Pipiras hármasával fordított a Nyíregyháza (53-55). Barnett egy szerencsés kosárral egyenlített (55-55). Bazsó hármasával újra előnybe került a vendégcsapat, de nagy akarattal Guyton és Barnett pontjaival ismét visszavettük a vezetést (61-58). A negyed hajrája újra a vendégeké volt, akik Pipiras vezérletével ismét ötpontos előnyt szereztek (61-66). A negyed krónikájához tartozik még, hogy az utolsó támadásunknál Parks bokája megsérült és nem is tudta folytatni a játékot.  

Parks miatti ijedtség után még nagyobb akarással tértünk vissza és Bonifert hármasával és Barnett közelijével ledolgoztuk a hátrányunkat (66-66). Johnson egy közelivel visszavette az előnyt, ami Horti büntetője után megfeleződött (67-68). A folytatásban Pipiras és Johnson pontjaival növelte előnyét a Nyíregyháza (67-73). Rövid időn belül két idejét is elhasználta Teo Cizmic, hogy felrázza a fiúkat. A 34. percben Guyton hármasával zárkóztunk, majd ismét Ő volt a főszereplő Barnett zsákolásánál, amelynél a gólpasszt adta. Felpörgettük a játékot és egy labdaszerzés után Guyton újra eredményes volt (74-77). Vendég időkérés után sem esett vissza a lendületünk és Németh triplájával előbb kiegyenlítettünk, majd Bonifert kosarával átvettük a vezetést (79-77). Sajnos a hibáinkat rendre megbüntette a Nyíregyháza és Bryce közelijével ismét náluk volt az előny (81-83). Az utolsó percbe kanyarodva Guyton nagyon messziről szerzett hármast, amivel ismét nálunk volt az előny (84-83). A vendégek legjobbja Johnson szerzett egy közelit, majd a hátralévő több mint húsz másodpercet faultokkal égették el a vendégek , ami elégnek bizonyult, hogy megnyerjék az egylabdás mérkőzést (84-85). 

2021. november 5. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás