Itt az első magyar kosaras Esport-bajnokság

 Az MKOSZ és a Gamerland közös szervezésében hamarosan elindul az első magyar kosaras Esport-bajnokság. A Szövetség sajtóközleményét közöljük:

"Szövetségünk újabb lépésként a kosárlabda további népszerűsítése érdekében ablakot nyit a virtuális sportvilágra is. Az MKOSZ látva az esportok nagy népszerűségét, a fiatal korosztályok szokásait, úgy döntött, hogy beszáll a kosarazás esportos közegébe is. Reményeink szerint a globális elitkosárlabdán szocializálódott generációkat így is megszólíthatjuk és a fejlődő hazai játék mellé is állíthatjuk ezzel a törekvéssel.

Éppen ezért partnert kerestünk és találtunk a virtuális esport-világban, hogy összefogva, a különféle tudásokat összeadva belépjünk egy számunkra új térbe. Örömmel jelenthetjük, hogy tavasszal elindul az első magyar kosárlabda esport-torna, vagyis itt az MKOSZ és a Gamerland közös vállalkozása, a HUNBA2KET.

A magyar kosárlabdázás nagyon erős szurkolói bázissal rendelkezik, a bajnoki mérkőzések jó nézőszámai mellett azonban nemcsak a sportolók, hanem a drukkerek utánpótlására is gondolnunk kell – ráadásul az újabb és újabb generációk már nem csak a helyi sportcsarnokokban, családilag örökölt klubkultúrákban nőnek fel, hanem a nemzetközi, az amerikai elitkosárlabda televíziós és online terepéről érkezve is válhatnak hazai szurkolókká. Hisszük, hogy jó munkával és nyitott kommunikációval nincs is akkora távolság Boston, Los Angeles, Phoenix, illetve Szombathely, Szolnok vagy Debrecen kosárpalánkjai között; hogy az NBA-játékon felnőtt magyar fiatalok is megtalálhatják hazai kedvenceiket. Az MKOSZ pedig minden csatornán ki szeretné használni, hogy a világ második legnagyobb labdajátékának hazai szervezete vagyunk.

Ehhez pedig itt egy új játék a magyar esport térképen, hiszen nálunk még soha nem volt NBA2K-bajnokság, miközben rengetegen űzik ezt a játékot. Egyedülálló kezdeményezés, hogy egy országos nagy szövetség odaáll egy szimulátoros számítógépes játék országos kiterjedésű bajnoksága mögé. Ezt jelenti az MKOSZ-Gamerland partnerség. Összefogásunk arca pedig Tőrös Balázs “Bazska” lesz, aki népszerű kosaras bloggerként, az élő közvetítések kommentátoraként hidat képez a hagyományos hazai kosárélet, a virtuális világ és az NBA-rajongók között.

Menetrendünk szerint előbb egy open kupa nyitja a sorozatot, amely után pedig tíz csapatos bajnokságot rendezünk kéthónapos online alapszakasszal, majd offline rájátszással a Gamerlandben, Közép-Európa legnagyobb gamer rendezvény-helyszínén, 1 millió forintos összdíjazással. A résztvevők is két irányból érkeznek: a tradicionális nagy sportegyesületek esport szakosztályai és az esport közegben működő klubok csapnak majd össze."

Jelentkezési határidők

Az Open Cup jelentkezési határideje április 19., 17.30. Ötfős csapatok jelentkezését várjuk. Érdeklődni és nevezni az esportmanager.com bajnokságszervező platformon lehet regisztráció után, valamint érdemes figyelni a gamerland.hu oldalát és közösségi médiafelületeit a részletek, torna információk miatt. 
weboldalak: www.esportmanager.com, www.gamerland.hu
instagram: @esportmanager__ , @gamerlandhu
facebook: EsportManager , Gamerland
email: info@esportmanager.com , info@gamerland.hu

Fotó: hunbasket.hu

2024. március 30. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás