Javítottunk a Kecskemét ellen

Az U18-as csapatunk A Kecskeméti Akadémia ellen folytatta szereplését, próbáltuk kijavítani a Debrecen elleni vereséget.

Zalakerámia ZTE KK/A – Kecskeméti KA/A  72 – 57 (24-13, 17-11, 14-17, 17-16)
Zalaegerszeg, Ostoros Károly Csarnok, Jv: Horváth A., Földes Á.

Zalakerámia ZTE KK/A: Makkos D. 19, Csuti K. 21/3, Takács L. 7/3, Gyimes Á. 8/3, Szalay D. 19/9, Gerencsér B. -, Komády M. , Koller B. -, Böcskei B. -, Bihari B. edző: Bödör Ferenc, Kis Attila

Jól kezdtünk, hamar 10 pontos előnyt hoztunk össze, bár ezt a Kecskemét kicsit kozmetikázta a negyed közepére, azonban érezhetően a mi akaratunk érvényesült a pályán. A második negyed elején is maradt a 10 pont körüli differencia, igaz, több hiba is belecsúszott a játékunkba, azonban az ellenfelünk nem tudott kerülni. Az utolsó perceket meg tudtuk nyomni és ezáltal 17 pontos előnnyel mehettünk a nagyszünetre.

A második félidőt felpörgetett fordulatszámmal kezdte az Akadémia, egy időkéréssel rendezni tudtuk a sorokat és megint megnyugtató lett az előny. Ebben az időszakban több labdát is tudtunk szerezni és ezekből építettük fel a támadásainkat. Az utolsó negyedben sikeres hárompontosaival közelebb jött az ellenfél, de megtaláltuk újra a védekezésünket és több hibára tudtuk kényszeríteni őket. Amennyiben a büntetőket jobban értékesítettük volna a hajrában akkor nagyobb különbséggel tudtuk volna megnyerni ezt a mérkőzést.

Bödör Ferenc: Szerintem ma végig a mi akaratunk érvényesült, sokat segített a hamar megszerzett előny. Az ellenfél felzárkózására mindig volt válaszunk, bár több egyéni hiba miatt ez nem volt egyszerű. Gratulálok a csapatnak, mert igyekeztek megoldani azokat a feladatokat, amiket kitaláltunk és ez most egy újabb akadémia legyőzését eredményezte.

2021. október 28. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás