Jó hajrával nyert a Pécs

Harmadik felkészülési mérkőzésünket játszottuk kedden, az ellenfél a PVSK csapata volt. Ante Nazor vezetőedző nem számíthatott a sérüléssel bajlódó Ante Delasra, valamint Antóni Csanádra, aki iskolai elfoglaltsága miatt nem lehetett a társakkal. A vendégeknél minden légiós pályára lépett. 

Zalakerámia ZTE KK- Pécsi VSK –Veolia 72-80 (20-16, 24-21, 9-19, 19-24)
Zalaegerszeg, Sport- és Rendezvénycsarnok, Felkészülési kosárlabda mérkőzés 

Zalakerámia ZTE KK: Simon 6/3, Plézer 10/6, Bonifert 7, Völgyi 4, Szabó 6/6, csere: Vuko 23/3, Simó 2, Montae 8, Polster 6/6. edző: Ante Nazor

PVSK: Bíró -, Ruják 11/3, Lewis 7/3, Budimir 7/3, Meleg 16/6, csere: Hőgye 1, Funderburk 22/3, Krivacevic -, Dragasevic 6, Brkic 10, edző: Dragan Aleksic 

A mérkőzést szín magyar ötössel kezdtük, míg a vendégeknél kettő légiós volt a pályán. Lendületesen és jó távoli dobásokkal kezdtünk és a védekezésünk is jól működött. A második negyed is hasonlóan alakult, sőt a hajrában még rátettek egy lapáttal a fiúk (44-37). 

A nagyszünet után  a négykülföldivel és Rujákkal felálló PVSK  szorított a védekezésén és a játékrész hajrájában sikerült fordítaniuk. A záró negyedben is pontosabban játszottak a vendégek és már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. 

A mérkőzés legjobbja Tonko Vuko lett, aki 26 perc alatt 23/3 pontot, 8 lepattanót szerzett és volt 7 kiharcolt faultja is. 

Ante Nazor: - Nagyon hasznos mérkőzés volt. Az első félidőben megmutatta a csapat, hogyan kellene mindig játszani. Kintről és bentről is egyaránt jól passzoltunk, járt a labda, volt ritmusunk és jól játszottunk. A második félidőben rosszul védekeztük és hagytuk ritmusba kerülni a Pécset. A rossz védekezés a támadásokra is rányomta a bélyegét. A második félidőből sokat kell tanulnunk, javítanunk a hibáinkat. Jobbnak kell lennünk és nagyon remélem, hogy hamarosan teljes csapattal állhatunk majd ki. 

Jó hír, hogy az amerikai hátvéd Tyre Griffin első Covid 19 tesztje negatív lett. Szerdán végzik el az újabb tesztet, és ha az is negatív eredményt hoz, akkor edzésbe állhat és elképzelhető, hogy szombaton a címvédő Falco KC ellen már pályára is léphet. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2020. szeptember 1. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás