Jó lenne visszavágni a Paksnak a novemberi vereségért

A 21. forduló következik  a férfi kosárlabda Tippmix  NB I. A-csoportjában, csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK a hétközi fordulóban Paksra látogat. Szerdán, 18 órától  rendkívül fontos meccs következik, dehát már mindegyik az így, hogy a bajnokság lassan az alapszakasz közvetlen hajrájába fordul. A szerdai fordulót követően a válogatott EB-selejtezői miatt szünet következik és március 2-án folytatódik majd a pontvadászat.  

A Paks együttesével lenne elszámolni való, hiszen az első körben Egerszegen nyert Sebastjan Krasovec együttese. Az akkor fájó vereség volt csapatunk számára, hiszen ellenünk szerezte meg első győzelmét a Paks, de ezt most már félre kell tenni. Jelenleg együttesünk egy győzelemmel szerezve többet, a tabella hetedik helyén áll, míg a szerdai házigazda, a Paks a játéknap előtt a tizedik pozíciót foglalja el. Az egymás elleni, novemberi mérkőzéshez képest a paksi keretben időközben voltak változások,  hiszen Kassim Nicholson és Mario Ihring maradt meg a légiósok közül, a távozottak (Wright, White, Woods) helyére Zane Knowles, Elijah Clarance és Kenneth Wooten érkezett. Nálunk sem ugyanaz már a keret hiszen Lekunas és Green  sincs már, Jeremiah Paige áll az érkezési oldalon, s ugyan csatlakozott kedden a kerethez a szintén amerikai Tristan Ikpe, de az ő játékára még nem számíthat ezen a találkozón Matthias Zollner vezetőedző. 

A Paks egy fájó vereség után fogadja csapatunkat, hiszen múlt pénteken vezetett már 24 ponttal is Debrecenben, mégis kikapott kettővel a DEAC-tól. 

Bravúrra lenne most szükség, s ezt erősítette meg csapatkapitányunk, Tóth Ádám is, aki szombaton remekül játszott a Kaposvár ellen. 

- A múlt héten végre volt elegendő időnk, hogy az új edző elképzeléseit begyakoroljuk, ennek is köszönhető a szombati siker – állapította meg Tóth Ádi. - A korábbiakban több nyerhető meccset elvesztettünk, így mostantól már bravúrokra is szükség lesz, hogy elérjük célunkat a rájátszásba kerülést, amire megvan az esély. Szoros a tabella állására, így szerdán is mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy sikerüljön győzni.

A találkozó előtt Olexandr Mishulát kérdeztük:

 

Csapatkapitányunk, Tóth Ádám péntektől csatlakozik a magyar válogatott keretéhez, amely Európa-bajnoki selejtezők előtt áll és másik játékosunk,  Oleksandr Mishula is válogatott meghívót kapott hazája, az ukrán nemzeti csapatba. Csuti Kornél, és Csátaljay Péter a március 2-ig tartó  bajnoki szünetben az U20-as válogatott összetartásán vesz részt. 

2024. február 13. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás