Jó meccset játszanánk és megragadnánk a lehetőségeinket

A 17. forduló nyitómérkőzését játszuk pénteken 18 órától a bajnoki címvédő Alba Fehérvár otthonában. Az elmúlt héten a Paks ellen szervezett és pontos játékkal nyertünk és ebből a sikerből lehet építkeznünk. Az Alba egyre jobban megtalálja a játékát, bizonyítja ezt a kupaszereplése is. Kedden a FIBA EUROPE CUP sorozatban játszottak mérkőzést, ami miatt fáradtabbak lehetnek a szokásosnál. Ennek ellenére nehéz  mérkőzésre számít Bencze Tamás: 

- Hazai pályán az Alba az esélyes. Oda kell figyelnünk, mert az erősségük a gyorsindítások és a támadólepattanók szerzése és abból minél több kosár szerzése. Jó légiósok és válogatott magyarok alkotta jó csapat a Fehérvár. Koncentrálnunk kell és a lehetőségeinket maximálisan kihasználni. Éles meccset szeretnénk játszani és megnehezíteni a hazaiak dolgát. 

Új játékosunk, a próbajátékon lévő Milija Mikovic már együtt edzett a csapattal. Hogy mennyit fog játszani azt még korai megmondani, természetesen ez függ majd a mérkőzés alakulásától is. 

Videointerjú-sorozatunk új epizódjában csapatkapitányunk, Mohácsi Máté, az őszi Alba elleni találkozót eldöntő kosár szerzője beszél arról, hogyan sikerült legyőzni az ASE-t a hétvégén, majd szó esik a tavalyi bajnok elleni felkészülésről is. A Pakssal hamarosan a Magyar Kupában is farkasszemet nézünk, a győzelem kapcsán kicsit előre is tekintettünk erre a találkozóra.

A pénteken 18 órakor kezdődő mérkőzést a Kapitány G., Pálla Z., Boros T. (Bodrogváry I.) bírói hármas dirigálja majd és az M4 sport TV élőben közvetíti. 

Fotó/videó: Bálizs Zsuzsa

2018. január 25. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István 
 

Megosztás