Jó védekezés lehet a győzelem kulcsa Kaposváron

Nehéz összecsapás vár csapatunkra a 18. fordulóban, hiszen az egyre jobb formába lendülő Kometa Kaposvári KK ellen idegenben lépünk pályára. 

Ősszel egy végig kiélezett, nehéz mérkőzést játszottunk a Kaposvár ellen, ahol végül 81:77 arányban sikerült nyernünk. Az elmúlt időben rengeteg változáson ment keresztül a somogyi alakulat, hiszen Dayon Griffin (akire Szolnoki Olajbányász csapott le) és Csorvási Milán távozott. Azóta Isiah Brown érkezett irányító posztra, De'Sean Parsons pedig négyes posztra. Vállsérülése miatt biztosan hiányozni fog Boris Krnjajski.

Isiah Brown érkezése óta az addig irányítóként szereplő Sebastian Aris játéka is rengeteget javult, festékben pedig Mike Hughes-t nagyon nehéz tartani, aki dupla-dupla közeli átlagot hozott a bajnokság eddigi szakaszában. Mellettük oda kell figyelnünk még Tomislav Gabric és De'Sean Parsons-ra is, fiatalként pedig Halmai Dániel nyújt egyre bíztatóbb teljesítményt. A Kaposvár az előző fordulóban az MVM-OSE Lions együttesét verte meg hazai pályán. 

Vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec nehéz összecsapásra készül:

- Sokkal jobb csapata van a Kaposvárnak annál, mint amilyen helyen állnak jelenleg a tabellán. Kemény mérkőzést játszottunk ellenük hazai pályán és azóta két új játékosuk is van, akik egyénileg magas szintet képviselnek. Mindenkit képesek megverni, amit a Szombathelyen aratott sikerükkel is bizonyítottak. Ha tovább szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, akkor nagyon jól kell védekeznünk és támadásban is magas szintű koncentrációra lesz szükségünk. Németh Ákos sajnos még nem áll készen a játékra, valamint két fiatal játékosunk is diákolimpián vesz részt, így ők is hiányozni fognak a mérkőzésről, a többiek közül remélhetőleg mindenki a rendelkezésemre fog állni.- tájékoztatott Sebastjan Krasovec. 

Ahogy jeleztük a találkozóra az összes vendég jegy elfogyott. Kérjük szurkolóinkat, akiknek nincsen belépője, az ne induljon el Kaposvárra, mert a helyszínen nem lesz lehetőség a jegyvásárlásra. 

A mérkőzés előtt Polster Attilát kérdeztük:

 

 

2023. január 27. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás