Jól kezdték fiataljaink a középszakaszt

A Covid járvány miatt kicsit hektikussá vált az u16-os bajnokság programja, a múlt hétvégi PVSK elleni győzelem után újra két hazai mérkőzést játszott a Kadett csapatunk. Csütörtökön este a Kiss Lenke KA/A csapata látogatott Zalaegerszegre és az előzetes eredmények alapján tovább szerettük volna növelni a győzelmeink számát a budapestiek ellen. 

Zalakerámia ZTE KK/A – Kiss Lenke KA/A 101-66 (24-21, 29-15, 20-14, 28-16)
Zalakerámia ZTE KK: Szalay D. 16, Gerencsér B. 14/6, Tóth B. 14/6, Garai D. 11, Horváth M. 8. Horváth B. 9, Böcskei B.2, Koller B. 6/6, Gyimes Áron 2, Németh L. 6, Komády M. 10/6, Bihari B. 3/3. edző: Bödör Ferenc

Az első negyed alaposan rácáfolt a vártakra, játékosaink kicsit lazán vették a feladatot, a KLKA sikeres 1-1-ekkel mindig tudott válaszolni a dobott pontjainkra. A második negyedben változtattunk a mélységi védekezésünkön, bár még így sem volt tökéletes, de több labdát is tudtunk szerezni és ezeket a támadásokat rendre kosárral fejeztük be. A szünetre már tetemes előnnyel mehettünk.

A második félidőt ugyanúgy kezdtük, mint az elsőt, játékosaink valahogy nem tudtak megfelelően koncentrálni, egyénileg sok hiba jellemezte a játékunkat. Azért a különbség, ha nem is nagymértékben, de továbbra is növekedett és az utolsó negyedre már 23 pontos előnnyel érkeztünk. A negyedik játékrészben már kicsit felszabadultabban tudtunk játszani, mindenki pályára lépett és senki nem maradt dobott pont nélkül.

Bödör Ferenc: -Kicsit félvállról vettük ezt a mérkőzést, és a szerkezet nélküli KLKS az első negyedben szívósan tapadt ránk. Volt a mérkőzésen két jó periódusunk, amikor a megfelelő fordulatszámon pörgött a csapat és ez most elég volt a nagyarányú győzelemhez, de a jövőben ez kevés lesz.

Szombaton újabb mérkőzést játszottunk, a két hete Szolnokon legyőzött Szolnoki KA csapata látogatott az Ostoros Csarnokba. Az ottani mérkőzésen voltak meleg pillanataink, most sem számítottunk arra, hogy a sikert olcsón adják.

Zalakerámia ZTE KK/A – Szolnoki KA/A 78-60 (14-18, 21-11, 20-20, 23-11)
Zalakerámia ZTE KK: Szalay D. 24/3, Gerencsér B. 10/3, Tóth B. 2, Garai D.11/6, Horváth M. 14. Horváth B. 5/3, Böcskei B.1, Koller B. -, Gyimes Á. 10,  Komády M. 1, Bihari B. –edző: Bödör Ferenc

Hamar kiderült, hogy a Szolnok nem veszíteni jött Zalaegerszegre, pontos és eredményes támadójátékot produkáltak az alföldiek, a hibáinkat is könyörtelenül kihasználták. Nálunk is megvoltak a helyzetek, azonban vagy rosszul döntöttünk vagy a büntetőket nem tudtuk bedobni. A második negyedben jobban sikerült megoldani védekezésben a feladatokat, a támadójátékunk is pontosabbá vált, átvettük a vezetést és 6 pontos előnyt mutatott az eredményjelző a félidőben.

A harmadik negyed első felében kicsit még növeltük is az előnyt, de a lélektani 10 pontos különbséget nem sikerült átlépni, a Szolnok mindig vissza tudott kapaszkodni pár pontra. A negyedik negyed elején elég volt pár eladott labda és ismét egyenlő volt az állás. Szerencsére a Szolnok is fáradt, illetve varázsütésre a mi játékunk is pontosabbá vált és egy 18-2-es rohanással a magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

Nagy küzdelem volt, kemény harccal egy szívós szolnoki csapat ellen, de sikerült újra nyernünk és ezzel négy győzelemmel kezdeni a középszakaszt.

Bödör Ferenc: -Gratulálok a Szolnoknak, rendesen megnehezítették a dolgunkat. De gratulálok a saját csapatomnak is, mert ki tudták magukat húzni a gödörből és sikerrel vették ezt az akadályt is. Megizzadtunk ezért a győzelemért rendesen, a pályán és a kispadon is egyaránt.

2021. március 23. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás