Jonathan Holton érkezik Chris Harris helyére

Magas poszton erősített kék-fehér csapatunk. Chris Harris távozik, helyette pedig Jonathan Holton érkezik a szezon végéig.

Új játékosunkról Puskás Artúr szakmai igazgatónk így nyilatkozott klubunknak:

"Először is szeretném megköszönni Chrisnek a ZTE-ért tett erőfeszítéseit és szeretnék minden jót kívánni neki további pályafutásához. Erősítésre volt szükségünk a palánkok alatt. Olyan játékosban gondolkodtunk, aki kellően mozgékony, védekezésben képes megtartani az ellenfél mezőnyeit, támadásban pedig mindkét belső poszton tud minőségben segíteni. Jonathan beleillik ebbe a profilba. Agresszív srác, aki keményen és jó érzékkel harcol a lepattanókért. Érkezésével gyorsabb kosárlabdát tudunk játszani valamint megnőnek a szerkezeti variációs lehetőségeink."    

A 30. életévében járó, 201cm magas amerikai magasember Miamiban született, aki a West Virginia egyetem elvégzése után az argentin Obras csapatában kezdte meg profi karrierjét, ezt követően szerepelt még a mexikói CB Santos San Luis csapatában. Európában először az észt Kalev/Cramo gárdájában szerepelt a 2019/20-as bajnoki szezonban, ahol a VTB Ligában is pályára lépett. A tavalyi szezonban a dominikai Huellas csapata következett, majd az idei bajnokságot a holland Feyenoord csapatában kezdte meg, ahol 9 mérkőzésen 26 perc alatt 14,7 pontot és 10,7 lepattanót átlagolt.

Új amerikai játékosunkkal a szezon végéig szóló szerződést kötöttünk!

Sok sikert Egerszegen Jonathan!

2021. december. 4.  Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás