Jordan Barnett is csapatunkban folytatja

NB1/A

Jordan Barnett személyében négyes posztra érkezik következő külföldi játékosunk az előttünk álló 2021/22-es bajnoki szezonra.

Új játékosunk érkezéséről Teo Cizmic vezetőedzőnk így nyilatkozott klubunknak:

“Jordan egy nagyszerű karakterű srác, aki hatalmas energiát visz fel a pályára, egy rendkívül atletikus játékos, aki nagy segítségünkre lesz a lepattanózásban, a gyorsindításokban is lehet rá számítani. Képes dominálni a palánk alatt, jó az elzárás-leválás játékokban és az atletikusságának köszönhetően a szurkolók egyik nagy kedvence lehet. A pályán kívül is az egyik vezére lesz a csapatnak.”

A 26. életévében járó amerikai, 201cm magas kosaras St. Louis-ban született, aki a Missouri egyetem elvégzése után 2018-ban kezdte profi karrierjét, ugyanis a 2018/19-es szezont a Wisconsin Herd valamint a Fort Wayne Mad Ants G-League csapataiban töltötte. Ezt követően a német első osztályú JobStairs Giessen 46ers csapatában kezdte európai karrierjét, míg az elmúlt szezont is Bundesligában szereplő Rasta Vechta csapatánál töltötte, ahol 29 mérkőzésen 19,1 percet, 8,3 pontot, 2,9 lepattanót átlagolt, így 2 év német első osztályú tapasztalattal érkezik csapatunkhoz.

Új játékosunkról természetesen szakmai igazgatónkat, Puskás Artúrt is megkérdeztük:

“A mai kosárlabdában a négyes poszt sokszor bizonyul vízválasztónak egy csapat eredményessége szempontjából. Az itt szereplő játékos feladatai és felelőssége rendkívül összetett és megkerülhetetlen. Kell tudnia kintről dobni, hogy a játék alapját képező 2-2 szituációkban nehezebben tudjon besegíteni a védelem. Leszedni a lepattanókat, megfutni a lerohanásokat, megpasszolni a centertársat, illetve hátul elbírni lábbal a mezőnyembereket és megtartani pozícióban az ötös posztos játékost, ha a szituáció úgy kívánja meg. Jordan Barnett képes jó hatékonysággal és minőségben ezeknek a feladatoknak megfelelni, mindezt átlagon felüli harcossággal és küzdőszellemmel kiegészítve. Mozgékony, intelligens, extra fizikumú srác, aki csapatunk kultúrájába és az általunk elképzelt szellemiségbe tökéletesen beleillik."

Jordan Barnett egyéves szerződést kötött csapatunkkal.

Sok sikert kék-fehérben Jordan!

2021.július.22.

Megosztás