Junior csapatunk két győzelemmel zárta a rájátszást

U18 junior bajnokság, rájátszás 12. forduló, Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok.  

Zalakerámia ZTE KK – MAFC  103-91 (27-19,  28-28, 25-17, 23-27)

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 26/9, Ruzsics 19, Tóth B. 8, Horváth B. 8, Garai 11/3. Csere: Tóth M. 2, Szalai K. 4, Tóth Á., Kovács Á. 9/3, Jordán 5/3, Molnár 5/3, Völgyi 6. Vezetőedző:  Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Szerettünk volna visszavágni az előző  szombaton elszenvedett két pontos vereségünkért. Próbáltunk agresszíven védekezni és gyorsan támadni, kiküszöbölni az előző mérkőzés hibáit. Tulajdonképpen ebből csak a gyors és ponterős támadásokat sikerült megvalósítanunk, a védekezésünkkel nem lehettünk elégedettek, főleg az egyéni védekezést illetően. Sok könnyű,  vagy tiszta dobóhelyzetből szerzett kosarat engedtünk ellenfelünknek, ugyanakkor az is igaz, hogy ezúttal jól reagáltuk le a vendégek zóna -, illetve vegyes védekezését, de persze ezekre most tudatosan készültünk. Ami meglepett engem is, hogy az ellenfél a második félidőben alkalmazott egy teljesen behúzódó, a külső dobásokat engedő védekezést. Ez kicsit megzavart minket, mert tulajdonképpen semmit sem kellett tennünk a helyzetek kidolgozásáért. Véleményem szerint ez nem szolgálta sem a mi, sem az ő fejlődésüket, nem is értettem a szándékot... A lényeg, hogy mind a 12 játékosunk játszott és megnyertük a mérkőzést, ezzel továbbra is megmaradt a matematikai esélyünk a keresztjátékra.

U18 junior bajnokság, rájátszás 7. forduló, Zalaegerszeg, Ostoros-csarnok:

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki KA/A  82-73 (28-24, 16-13, 24-11, 14-25)

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 27/3, Ruzsics 6, Tóth B. 15/6, Kovács Á. 2, Garai 16. Csere: Horváth B. 7/3, Tóth M., Szalai K. 4, Tóth Á. 4, Jordán, Molnár 1, Völgyi 6, Szalai Zs.  Vezetőedző:  Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Utolsó rájátszás mérkőzésünkön fontos volt nyerni, megtartva a matematikai esélyt az A döntő keresztjátékára. Az első negyedben mutatott védekezésünk nem működött megfelelően, különösen az egy-egy elleni védések, amiből jól passzoltak kifelé és ezekből a helyzeteikből nagyon jól dobtak a szolnokiak. A folytatásban már jobban védtük ezeket a szituációkat, majd a harmadik negyedben változtattunk a védekezésünkben. Felgyorsult a játékunk és tulajdonképpen eldöntöttük a mérkőzést, mert a negyed végére húsz pontos előnyt szereztünk. Az utolsó negyedre visszaesett a teljesítményünk, próbáltam több lehetőséget adni az utolsó csoportmérkőzésünkön mindenkinek, de sajnos a sok hiba és a gyenge védekezésünk miatt a végjátékra vissza kellett cserélni a meghatározó játékosokat.

U16 kadett bajnokság. Rájátszás, fehér A-csoport, 3. forduló, Sopron: 

Soproni SI KA/A – Zalakerámia ZTE KK  76-64 (15-16, 20-18, 23-14, 18-16)

Zalakerámia ZTE KK:  Kámán 3, Károlyi 18/3, Gérczei 25/9, Boncz 6, Rékli 6. Csere: Röszler, Adrovicz B., Martonics 5, Aranyosi 1, Kakas, Babos 1, Gergály. Vezetőedző:  Bödör Ferenc

Bödör Ferenc értékelése: -  Az első félidőben rengeteg ziccert hibáztunk, olyanokat, amelyeket ezen a szinten nem szabadna, így egy magabiztos előny helyett maradt a kiegyenlített eredmény a második félidőre. Ami előnyünk volt, a palánk alatti magasabb szerkezet,  de ezzel nem tudtunk élni, főleg támadásban nem, mert körülményesek, és lassúak voltunk. A második félidőben megadtuk magunkat a külső körülményeknek, nem alkalmazkodtunk, hanem az áldozat szerepét vettük fel. Két három játékoson láttam csak dacot,  de ez inkább azt eredményezte, hogy felelőtlen vállalások voltak az utolsó 15 percben. A többiek nem nagyon nőttek fel a feladathoz.

Fotó: Jóna István

2024. március 21. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás