Junior, kadett és serdülő csapatunk játszott az elmúlt hétvégén

U18 junior bajnokság, rájátszás, 6. forduló, Székesfehérvár. 

Zalakerámia ZTE KK – Dávid Kornél KA 102-62 (31-16, 23-18, 21-17, 27-11)

Zalakerámia ZTE KK: Gerencsér 10, Ruzsics 22, Tóth B. 15/3, Hosszú 8, Garai 18/3. Csere: Tóth M. 2, Szalai K., Tóth Á., Kovács 6/3, Jordán 9/3, Horváth B. 8, Molnár B. 4. Vezetőedző: Bodrogi Csaba. 

Bodrogi Csaba értékelése: - Hosszú idő után tudtunk ismét majdnem két hetet készülni teljes kerettel és ez meglátszott a játékunkon is. Az első pillanattól irányítottuk a mérkőzést, viszonylag kevés hibával megvalósítottuk a védekezési stratégiánkat és sok hibára kényszerítettük az ellenfelünket, amit jó százalékban kihasználtunk. Fontos mérkőzést sikerült megnyernünk gyors és hatékony játékkal. Remélem, a betegségek és a sérülések most már elkerülnek minket és tudjuk ezt a lendületet tovább vinni a következő mérkőzésekre.

U16 kadett bajnokság, Fehér A csoport, 1. forduló, Budapest: 

Zsíros Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK 123-52 (37-20, 24-8, 26-10, 36-14)

Zalakerámia ZTE KK: Kámán, Károlyi 6, Gérczei 16/3, Boncz B., Rékli 1. Csere: Rinkó 4, Bánfi, Kakas 4, Györe 6, Martonics 3/3, Aranyosi 7, Adrovicz B. 9. Vezetőedző: Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - Nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után. Amire készültünk azt megkaptuk, ellenfelünk agresszíven és dinamikusan támadott le az egész mérkőzés során, amihez  kellően asszisztáltunk... Meg volt erre a játékunk, de ma önbizalomban és fegyelemben is csődöt mondtunk, ezek nélkül pedig nehéz eredményesnek lenni. Álmodozni lehet, de ahhoz teljesíteni is kell ott és akkor, amikor erre szükség van. Ma nem voltunk egy súlycsoportban ellenfelünkkel, akiknek természetesen gratulálok.

U14 serdülő bajnokság. Főtábla, CF csoport, 3. forduló, Szombathely. 

Zalakerámia ZTE KK/A – MVM OSE Lions 79-65 (17-16, 17-12, 25-17, 20-20)

Zalakerámia ZTE KK: Péter L. 17, Kovács D. 1, Kámán 17, Horváth L., Németh 11. Csere: Szabó Zs. 12, Csonka 17, Hunyadi, Horváth P. 2, Viant, Horváth B., Boda. Vezetőedző: Kovács László. 

Pilis Basket – Zalakerámia ZTE KK/A  36-78  (6-28, 10-25, 6-12, 14-13)

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 10, Kovács D. 2, Kámán 12, Hunyadi 6, Németh 16. Csere: Horváth L. 2, Szabó Zs. 6, Csonka 10, Horváth P. 2, Török 10, Viant 2, Boda. Vezetőedző: Kovács László.   

Zalakerámia ZTE KK/A – Szombathelyi Sportiskola  67-66  (15-24, 20-14, 12-15, 20-13)

Zalakerámia ZTE KK/A: Péter L. 10, Kovács D. 4, Kámán 8, Hunyadi 5, Németh 14. Csere: Horváth L., Szabó Zs. 6, Csonka 17, Horváth P., Török 3, Viant, Horváth B. Vezetőedző: Kovács László.   
Kovács László értékelése: - Ebben a fordulóban három olyan csapat ellen játszottunk, akikkel korábban már találkoztunk. Ez a torna jó alkalomnak tűnt arra, hogy lemérjük, mennyit fejlődtünk az előző mérkőzések óta. Ismét 24 órán belül kellett lejátszanunk a három mérkőzést. Az előző hetekben erre külön készültünk, sok állóképességi munkát végeztünk az edzéseken – a látottak alapján eredményesen. Az OSE ellen hiányzó játékosaink miatt módosított ötösökkel álltunk ki. Védekezésünk és támadásunk is akadozva működött, és tovább nehezítette a helyzetet az is, hogy két kulcsjátékosunk is a kipontozódás szélére került. Ennek, valamint ismétlődő védekezési hibáknak köszönhetően a negyedik negyedben a szokásosnál több pontot kaptunk. A győzelmet ezúttal kiharcoltuk, elsősorban az akaraterőnknek volt köszönhető. A Pilis Basket elleni meccset nagyon koncentrált, személyi hiba nélküli védekezéssel, 24-0-ás szakasszal kezdtük. Ezután a figyelem fenntartása volt a legnehezebb feladat. Ez a 53-16-os eredménnyel záródott félidőig sikerült. A második félidőben sok cserével, csökkent energiával és figyelemmel játszottunk. A két szombati mérkőzést követő esti hazaérkezés és a másnapi korai indulás után kérdéses volt, hogy mennyire tudták kipihenni magukat a gyerekek a Szombathelyi Sportiskola elleni mérkőzésre. Ez amiatt is sarkalatos kérdés volt, hogy a szombathelyiek szombaton csak egy meccset játszottak, így várható volt, hogy sokkal fittebbek lesznek. Meglepetésre nem így történt, sőt, a mérkőzés végét is mi bírtuk jobban. Végig fegyelmezetten és türelmesen játszottunk, és minimális különbséggel, de győzni tudtunk. A tavaly szeptemberi 24 pontos vereségünk után az eredmény és a játék képe alapján is joggal gondolhatjuk, hogy sokat fejlődtünk fél év alatt. A torna során egységes képet mutatott a játékunk. Többnyire jól működött a segítő védekezésünk. Az elzárásokat változatos módokon, általában a helyzetnek megfelelő megoldást választva védtük. Ismét sikerült többször is kivédekeznünk az ellenfél teljes támadóidejét, még a SZOSI ellen is. Kevés támadólepattanót engedtünk az ellenfeleknek, de a szokásosnál kevesebb volt a gyors indításunk. Támadásunkban megjelentek az utóbbi időben gyakorolt középtávoli dobások. Büntetődobásunk ezúttal jobb volt a korosztályra jellemző átlagnál.

2024. március 6. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás