Kadett és kenguru csapatunk is hazai pályán játszott

U 16 kadett bajnokság, Fehér A-csoport, Zalaegerszeg:  
 
Zalakerámia ZTE KK – KASI/B  73-74 (30-15, 8-18, 13-15, 22-23

Zalakerámia ZTE KK:  Röszler, Károlyi 13, Györe 12, Gérczei 32/6, Rékli 3/3. Csere: Adrovicz B. 2, Boncz 3, Martonics 2, Kakas, Aranyosi 7/3, Bánfi.  Vezetőedző:  Bödör Ferenc. 

Bödör Ferenc értékelése: - Pár héttel ezelőtt nagy arányú vereséget szenvedtünk Kaposváron mostani ellenfelünktől, ezúttal azon voltunk, hogy mindenképpen szorosabb mérkőzést játszunk. Azt gondolom, hogy ezt sikerült megvalósítani, azonban azt a sebességet, amellyel sikerült előnyt kiharcolni,  igazából csak a mérkőzés első harmadában tudtuk fenntartani. A védekezésből támadásba átmenet lelassult, így már nem kényszerítettük az ellenfelünket annyi hibára, mint azt tettük addig. Az utolsó negyedben újra volt egy jó öt percünk, de elég volt néhány védekezési hiba és ezt a Kaposvár jól használta ki. Ma jól küzdöttünk, de a koncentrációnknak ki kell tartani a végéig, ha mérkőzést akarunk nyerni.

U 11, Kenguru bajnokság , alapszakasz 5. régió B csoport, 7. forduló, Zalaegerszeg: 

Ifjú Sólymok – Zalakerámia ZTE KK/B 84-72 (18-11, 24-20, 22-24, 20-17)

Zalakerámia ZTE KK/B:  Bencze L. 25, Jugovits 5, Devecseri 1, Balogh 7, Jokhel 12.  Csere: Nemesi 12, Nagy A. 5, Jónás 3, Korcsmár 1, Kovács V. 1. Vezetőedző:  Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - Úgy érkeztünk a B-csoportba hogy meg akartuk mutatni karakterünket! Az első mérkőzést azzal az Ifjú Sólymokkal játszottuk, amelytől két  hónappal ezelőtt 60 ponttal kaptunk ki, de nincs ennyi a két csapat között. Bátortalan kezdés után a második félidőben egàlban voltunk az egy évvel idősebb szombathelyiekkel. Ez annak volt köszönhető,  hogy végre hittünk magunkban és fejben mindenki ott volt,  illetve felnőttünk a feladathoz. Kiváló második félidei védekezésünknek köszönhetően ellenfelünket nagy csatára kényszerítettük. A végén sajnos pár ponttal kikaptunk de maximális dicséret illeti a  csapatot. Jövőre mi még mindig mindig Kenguruk leszünk.

Zalakerámia ZTE KK/B – KWBC Körmend 98-60 (20-14, 29-19, 26-10, 23-17)

Zalakerámia ZTE KK/B:  Bencze L. 21, Jugovits 13, Kovács V.,  Balogh 8,  Devecseri 1. Csere:  Nemesi 10, Jokhel 11, Nagy A. 18, Jónás 10, Korcsmár 6. Vezetőedző:  Halász Gergely. 

Halász Gergely értékelése: - A második mérkőzést a körmendi lányokkal játszottuk. Ez a párharc arról döntött,  hogy ki tud a B csoportban maradni . Az eleje olyan volt,  amilyenre számítottunk,  azaz nyögvenyelős. Az izgalom és a nagy lehetőség,  valamint az előző meccs fáradtsága sajnos rányomta bélyegét az első félidőre. Nem voltunk élesek,  de még így is 16 pontos előnnyel mentünk a nagyszünetre. A második félidőben kicsit koncentráltabbak voltunk és magabiztos győzelemmel biztosítottunk helyünket továbbra is a B csoportban . Ez egy óriási siker nekünk,  fiatal csapatként, ezért is dolgoztunk augusztus óta. Az elmúlt fordulókhoz képest fejlődtünk, főleg védekezésben. Külön öröm még,  hogy mindkét mérkőzésen egyre többen kiveszik részüket  a pontszerzésből, illetve sok pontot tudtunk dobni a mérkőzéseken. Büszke vagyok a fiaimra a hétvégi teljesítményükért .Sok munka vár még ránk de az irány jó.

Fotó: Jóna István

2024. április 18. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás