Kaposváron szakadt meg a győzelmi sorozatunk

A 18. fordulóban a Kométa Kaposvári KK vendégeként játszott csapatunk. Három negyedig nyílt volt a találkozó, de a hajrában a pontosabban játszó hazaiak kerekedtek felül és megszakították a győzelmi szériánkat. 

Kométa Kaposvári KK- Zalakerámia ZTE KK 89-82 (22-21, 22-26, 19-14, 26-21)
Kaposvár, Jv: Tőzsér, Ádám, Szilágyi

Kaposvári KK: Brown 23/6, Petersen 10/6, Halmai, Gabric 25/6, Hughes 18, csere: Persons 9, Hendlein 2, Puska 2, Bogdán. edző: Ivan Rudez

Zalakerámia ZTE KK: Trice 16/6, O’Reilly 9, Polster 2, Ostojic 15, Smith 15/3, csere: Rakicevic 6, Keller 8/6, Zsíros 5/3, Csuti 6, edző: Sebastjan Krasovec 

Smith két látványos kosarával kezdtük a találkozót, de nem tudtuk megszilárdítani a vezetésünk, mert nem koncentráltak a fiúk eléggé, főleg a lepattanókra. Kapkodó játék ellenére fej-fej mellett haladtak a csapatok. Csuti jól szállt be a kispadról és két támadásunkat is kosárral zárt le (11-14). A negyed hajrájában Gabric kapta el a fonalat és sorozatan hét pontot szerzett, nálunk Zsíros dobott egy triplát és egy közelit. A negyedet végül Puska egyéni megmozdulása döntötte el a Kaposvár javára (22-21). 

Polster közelijével vettük át a vezetést, majd Brown kosara után Ostojic és Trice pontjaival tartottuk előnyünk (24-27). Hazai időkérést követően pillanatok alatt fordított a KKK, így Sebastjan Krasovec is időt kért (29-27). Ostojic büntetőivel egyenlítettünk, majd Trice hármasával és Csuti közelijével vettük vissza a vezetést (34-35). Rosszul szedtük a lepattanókat, de szerencsére nem sokszor éltek a második eséllyel a somogyiak. Felváltva vezettek a csapatok, nem tudott egyik fél sem markáns előnyt kiharcolni. A félidő hajrájában O’Reilly is elkezdte a pontgyártás és neki köszönhetően nyertük meg a félidőt (44-47). 

Másfél perc játék után Trice hintett egy távolit, majd légiósai pontjaival zárkózott a Kaposvár (48-50). Keller hármasa után nagy rohanásba kezdtek a csapatok, de a pontosság hiányzott a játékból. A 24. percben három faulttal Ostojic, aki a Hughes-sal nagyot küzdött a palánk alatt, a padra kényszerült. Keller újabb távolit szerzett, majd Hughes zárkóztatta a hazaiakat (55-56). Nem igazán ment a játék, sokat hibáztak a csapatok. A 28. percben időt kértünk, mivel Brown közelijével egyenlített a Kaposvár (58-58). A negyed végén nekünk kellett rohannunk a házigazda után, akik Petersen középtávolijával kerültek előnybe a záró negyed előtt (63-61). 

Feszült hangulatban kezdődött az utolsó negyed. A hazai pad technikait kapott, amiből három ponttal jöttünk ki és fordítottunk (63-64). A Kaposvár gyorsan visszavette a vezetést és a 33. percben időt kellett kérni Krasovec mesternek (70-66). A kaposvári zónával nem tudtunk mit kezdeni, ráadásként Petersen távolijával távolodott a házigazda (73-66). Ostojic faulttal együtt szerzett kosarat, de nem tudtunk átlendülni a holtponton, mivel a Kaposvár pontosabban játszott és tartotta előnyét (75-69). A 36. percben Brown hármasával 78-70-re ellépett a házigazda, így kénytelenek voltunk időt kérni. Hughes kosarával már tíz ponttal vezetett a hazai csapat. Keller törte meg a gólcsendünket, majd O’Reilly 2+1-vel zárkóztunk (82-75). Sajnos a védekezésünk nem jól működött, nem tudtuk megállítani a kaposvári támadásokat és így a hajrában jobban koncentráló együttes nyert. Vereségünkkel hat mérkőzéses veretlenségi sorozatunk szakadt meg. 

2023. január 28. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás