Kedden este érkezik az új irányítónk Justin Bibbins

Hosszas keresgélés, egyeztetés és tárgyalások után végre sikerült megtalálnunk az irányító posztra a számunkra megfelelő játékost. 

Az amerikai Justin Bibbins a szerb első ligából teszi át a székhelyét Zalaegerszegre. A 23 éves, 178 cm magas irányító európai karrierjét a lengyel Pholpharma Starogard Gdanski csapatában kezdte, ahol 27 mérkőzésen átlagban 17.7 pontot szerzett és 5.9 gólpasszt is kiosztott. Az idei szezont a szerb KK Mladost Z Admiral Zemun csapatánál kezdte, ahol a legeredményesebb játékosa volt ezidőben a klubjának. Hat mérkőzésen játszott és átlagban 18.5 pontot szerzett, 2.2 lepattanót gyűjtött és kiosztott 5.5 gólpasszt. A statisztikából kiderül, hogy a lejátszott mérkőzéseken 16 hárompontost is elsüllyesztett ellenfelei gyűrűjében. 

Stárics Kornél ügyvezetőnk tájékoztatásul elmondta, hogy a játékos szerződtetését egy hetes folyamatos tárgyalás előzte meg. November 24-én még egy utolsó (győztes) mérkőzést játszott a szerb bajnokságban. Szezon végéig szóló szerződést kötöttünk a villámgyors irányítóval. Kedden a késő esti órákban fog a bécsi reptérre érkezni, szerdán pedig már edzésbe áll. Az irányító LOC kérelmét a mai napon elindítottuk. A Körmend elleni mérkőzésen már teljes kerettel tudunk kiállni. 

Reményeink szerint Justin Bibbins segítségével kilábalunk a hullámvölgyből és sikerekben gazdag szezont tudunk majd futni a továbbiakban. 

 

Fotó: Pholpharma Starogard Gdanski facebook oldala

2019. november 25. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás