Kedden kezdünk: Tóth Ádám és a csapat is nagyon motivált

Kedden este 18 órától csapatunk is megkezdi a bajnokságot. Az férfi kosárlabda NB I. A csoportjának  új sorozatában az első ellenfél korábbi kiváló játékosunk, később edzőnk, Nikola Lazic csapata, az SZTE-Szedeák lesz. A mérkőzést eredetileg a hét végén rendezték volna, de a sportcsarnokban rendezett hétvégi MMA-gála miatt néhány nappal elcsúsztattuk a bajnoki bemutatkozást. Ami viszont kedden mindenképpen eljön és a rajt előtt csapatkapitányunkat, Tóth Ádámot kérdeztük reményeiről és a szezonnal kapcsolatos várakozásairól. 

- Azzal kezdem, hogy összességében jól sikerült a felkészülésünk – mondta a nyáron hazatért Tóth Ádám, akit a szurkolóink ugyanakkora szeretettel fogadtak, mint 12 esztendeje, amikor elbúcsúzott a ZTE KK-tól. - Elvégeztük azt a munkát, amit az edzői stáb kért tőlünk. Annyi hiányérzetünk lehet, hogy betegségek és sérülések miatt szinte mindig hiányzott valaki az edzésekről. Ettől függetlenül felkészültünk a rajtra, a Szeged ellen mindenképpen nyerni akarunk.

Összességében milyen szezont vársz a most induló bajnoki sorozattal? 
- Nagy motivációt érzek magamban és ugyanezt tapasztalom a többiek részéről is. A keret szinte kicserélődött a legutóbbi bajnoksághoz képest, sok a fiatal játékos, akikben nagy a bizonyítási vágy és ugyanez igaz a légiósokra is. 

Véleményed szerint mi lesz csapatunk erőssége a szezon során? 
- Amikor Danilo (Ostojic) is felépül, szerintem a palánk alatti szekciónk lehet az egyik, ha nem a legerősebb a mezőnyben. A fiatalszabály terén is jól állunk, hiszen két olyan játékosunk van, mint Csuti Kornél és Csátaljay Péter, akik a korosztályos világbajnokságon válogatottunk erősségei voltak. Mellettük a többi fiatal egerszegi játékos is ügyes. 

Csapatkapitányként szurkolóinkkal is szorosabb kapcsolatot kell, hogy kialakíts. Mi az, amivel szerinted kölcsönösen segíthetitek egymást?
- Először is, mi, a csapat mindent meg fog tenni minden mérkőzésen a sikerekért. Olyan nem lesz, hogy nem megfelelő hozzáállást mutassunk, hiszen ezzel tudjuk kivívni magunknak a szurkolók szimpátiáját és támogatását is. Azt szeretnénk, ha a mérkőzéseinken  mindig jó hangulat lenne és szurkolóinkat arra kérjük, hogy minél többen jöjjenek ki a mérkőzéseinkre, hiszen ezzel is támogatnak bennünket. 

A rajt előtt vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka is bízik a sikeres nyitányban. 
-Hosszú volt a felkészülés, de eljött a rajt ideje – A felkészülés során a legnagyobb gondot a sérülések jelentették, a leghosszabb időre Danilo Ostojic dőlt ki, aki még most sem áll  készen a játékra, de az állapota fokozatosan javul. A Szeged elleni mérkőzésre való felkészülésre fordulva akadtak kisebb gondok, de Danilón kívül mindenkire számíthatok a Szeged ellen. Hazai pályán kezdünk, hazai közönség előtt, mindannyian nagyon várjuk a rajtot és idehaza nyerni szeretnénk és nyerni kell.  Az ellenfél játékát igyekeztünk a lehető legjobban feltérképezni és kielemezni, tudjuk, hogy egy nagyon tapasztalt és rutinos edzője van Nikola Lazic személyében. Nekünk nagyon jól kell védekeznünk és megfelelő dinamikával kell játszanunk a siker érdekében. 

A Zalakerámia ZTE KK-SZTE Szedeák találkozó kedden 18 órakor kezdődik (Kapu- és pénztárnyitás: 17.00 óra) a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban. Szurkolóinkat továbbra is arra kérjük, hogy lehetőleg online váltsák meg belépőiket és időben érkezzenek a mérkőzés helyszínére a minél zökkenő-mentesebb belépés érdekében. 

Csapatunk a 2. fordulóban az MVM-OSE Lion vendége lesz szombaton. Mint korábban már jeleztük, a találkozó időpontja módosult, hiszen 19 órakor kezdődik Oroszlányban. A házigazda 75 belépőt tud biztosítani a vendégszektorba és ezeket csak online lehet megvásárolni (https://jegy.oselions.hu/alapszakasz_2_ford), helyszíni jegyértékesítés nem lesz. 

2023. október 2. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás