Keller Iván: a szezon egyik legfontosabb hete a mostani

Két nagyon fontos mérkőzés vár csapatunkra ezen a héten, az első mindjárt szerdán következik, amikor a Zsíros Tibor Férfi Kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében az NK Universitas Pécs csapatát látjuk vendégül, majd szombaton  következik a Körmend elleni örökrangadó, ugyancsak idehaza. 

Szerdán 18 órától előbb a Pécs következik a Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnokban. Az a Pécs, amellyel ebben a szezonban már találkoztunk, ugyancsak itthon, és csak nagy csatában, 80-78-ra sikerült nyernünk. Akkor meg tudott lepni bennünket az újonc pécsi csapat, és különösen Meleg Gergő nyújtott csapatukban emlékezetes produkciót, több, jelenlegi szezoncsúcsát is ellenünk érte el a pécsi kosaras (30 pont, 11  lepattanó, 11 sikeres mezőnykísérlet). 

Csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK  célja nem lehet más, mint a továbbjutás, ami egy mérkőzésen dől el. Ott akarunk lenni az MK négyes döntőjében és Keller Iván szintén ezt szeretné. 

- A  szezon egyik legfontosabb hete következik számunkra, egyrészt a kupa miatt, másrészt a hét végi Körmend elleni mérkőzés okán – jegyezte meg játékosunk, amikor az esélyekkel kapcsolatban kérdeztük. - Sajnos a legutóbbi két bajnoki mérkőzésünket elvesztettük, ám sokat dolgoztunk azon, hogy az önbizalmunk visszatérjen. A Magyar Kupa fontos csapatunknak, ehhez a Pécs együttesén kellene túllépni, hogy ott legyünk a négyes döntőben. Ellenfelünk jó formában van, de én egy másik csapatra számítok, szemben azzal, amelyikkel a bajnokságban idehaza egyszer már találkoztunk. Akkor két légiósuk nem játszhatott, aztán közülük van, aki már nincs a Pécsben, ráadásul új kosarast is igazoltak. Minden szempontból kellemetlen ellenfél, amely keményen védekezik. A kupában a négy közé jutás mindenképpen adhatna egy lökést a csapatnak, ezért is fontos számunkra a szerdai találkozó, hogy megnyerjük.

Csapatunk vezetőedzője szintén kiemelt fontosságúnak nevezte ezt a hetet a szezonon belül. Szerinte jó védekezés kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. 

- A bajnokság mellett a kupa is fontos része egy szezonnak és így tekintünk rá mi is – mondta vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka. - A Pécs jó csapat, amely nagyon keményen védekezik, ellene szintén jó védekezés vezethet sikerre és persze a lepattanók is döntőek lehetnek. Amikor legutóbb itt játszott a Pécs, egy nagyon kemény ellenfél volt, és erre emlékeznünk kell majd szerdán is. A játékosokkal megbeszéltük, hogy mennyire fontos ez a hét a csapat számára, és nagyon készülünk rá.

Továbbra is, online is elérhetők a belépők csapatunk mérkőzéseire és kérjük szurkolóinkat, ha tehetik, így váltsák meg jegyeiket. A szerdai találkozótól függetlenül közben már folyamatosan zajlik a jegyértékesítés a szombati (18.00), Körmend elleni mérkőzésünkre. Érdemes előre megváltani a belépőt, hiszen várhatóan telt ház lesz, s akár már szombat előtt elfogyhatnak jegyek. 

A gyorsabb beléptetés érdekében kérjük, hogy készítsék ki előre a kedvezményre jogosító igazolványukat, segitve ezzel a munkánkat valamint a többi szurkoló gyorsabb bejutását a csarnokba!

2024. január 23. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás