Keller Iván: hatalmas segítség, ha telt ház előtt játszhatunk

Nincs megállás, itt az újabb mérkőzés a bajnoki rájátszásban. Pénteken (18.00) a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok lesz a helyszíne a Zalakerámia ZTE KK – DEAC párharc újabb állomásának, amely jelenleg 1-1-re áll. 

Kedden nem sokon múlt, hogy csapatunk idegenben is legyőzze a DEAC együttesét, de a hosszabbításban a hajdúságiak voltak már pontosabbak és nyertek 98-93-ra. Most itt az ideje, hogy újra hazai pályán  szerezzünk előnyt és kerüljünk már csak egy lépésre a továbbjutáshoz, de persze ez nem lesz könnyű, hiszen a DEAC  is ezért küzd. 

Csapatunk játékosa, Keller Iván előbb a keddi találkozóra tért ki, amikor az esélyekkel kapcsolatban megkerestük. 

-Azt gondolom, hogy az elején rontottuk el az idegenbeli találkozót, amikor nagyon ellépett a DEAC tőlünk – ismerte el Keller Iván. - Mintha fáradtan nyitottuk volna a találkozót, de a második félidőre mintha egy másik csapat futott  volna ki a pályára. Fokozatosan  kerültünk egyre közelebb a debreceniekhez és a végére  sikerült kiharcolni a hosszabbítást. A ráadásul viszont mintha a DEAC-nak adott volna nagyobb energiát, hiszen szinte mindent bedobtak játékosai. Természetesen ez már a múlt, most sokkal inkább a pénteki találkozó áll már csapatunk fókuszában is. 

A cél természetesen az, hogy újra  nyerjünk hazai pályán, amit Keller Iván is megerősített. 

-Szeretnénk kijavítani azokat  a hibáinkat, melyeket a keddi találkozón elkövettük és mindenképpen a védekezés szigorítása kell, hogy a középpontban álljon -  tekintett előre  játékosunk már. - Sok pontot kaptunk, nem voltunk elég agresszívak. A védekezés lesz tehát az egyik kulcsmomentum, miközben  jól is kell támadni. Szurkolóinktól mindig nagy segítséget kapunk és  az utolsó négy vagy  öt találkozónkon  szinte mindegyiken  telt ház volt, vagy ahhoz közeli. Talán nem is nagyon érzékelik, de ez hatalmas segítség a csapat számára. Tovább akarunk jutni ebből a párharcból, amihez nagyon kellene a pénteki siker. 

A pénteki mérkőzés előtt 16.45 órakor nyitnak a sportcsarnok kapui és a pénztárak. Továbbra is arra kérjük szurkolóinkat, hogy lehetőség szerint online vásárolják meg belépőiket. 

Pénteken is zúgjon a „Hajrá, Zete!”

2024. április 18. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás