Keller Iván most is a play off-ba készül

Csapatunk a héten munkába állt és megkezdődött a felkészülés. Igaz, egyelőre még nem a teljes kerettel, hiszen négy légiósunk augusztus közepén érkezik. A magyar mag viszont már Sebastjan Krasovec vezetőedzőnk irányításával edz, köztük Keller Iván, aki Szegedről igazolt csapatunkhoz. Elsőként vele beszélgettünk. 

Két sikeres szegedi évet követően döntöttél úgy, hogy Zalaegerszegre igazolsz. Miért csapatunk ajánlatát fogadtad el?
- Az utolsó szezonban úgy érzem nem kaptam elég játéklehetőséget Szegeden, ezért döntöttem a váltás mellett. Úgy látom, hogy ezt Zalaegerszegen idén megkaphatom illetve Sebastjan Krasovec is már évek óta a csapatába szeretett volna látni. Több lehetőségem is volt, de én a Zete vezetőin éreztem a leginkább, hogy meg szeretnének szerezni.

A B33-as nemzeti csapatban is rendszeresen pályára szoktál lépni. Ezen a téren hogyan alakult az idei nyarad?
- Augusztus 27-28.-án Debrecenben kerül megrendezésre a World Tour felkészülési torna, valamint a magyar válogatottal kijutottunk az Európa-bajnokságra, melyet szeptember 9-11. között rendeznek meg Grazban. Természetesen erről előzetesen egyeztettem a klub vezetésével, akik engedélyezték, hogy részt vehessek ezeken a megmérettetéseken.

Hogyan telt az idei nyarad? Hogyan készültél az alapozásra?
- Júliusban volt egy kis szabadidőm, ekkor tudtam egy kis időt a Balatonon tölteni, illetve Görögországban nyaraltam. Közben sokat edzettem is, hiszen megfelelő állapotban szerettem volna a felkészülésre érkezni. Emellett a B33-as válogatottság miatt is fontos volt, hogy formában tartsam magam.

Túl vagy már  néhány edzésen Zalaegerszegen is. Ezek alapján milyen felkészülésre számítasz?
- A mostani egy alapozó időszak, ilyenkor a kondicionális edzések vannak túlsúlyban, de persze előkerül már a labda is. Szerintem, amíg a négy külföldi játékosunk nem érkezik meg, addig ezen lesz a hangsúly, s majd velük kiegészülve kezdődnek meg igazán a labdás edzések. 

Az elmúlt időszakban kevésbé volt sikeres a zalaegerszegi kosárlabda. Egyénileg és csapat szinten milyen eredménnyel lennél elégedett a szezon végén?
- Nagyon szeretek a play-off mérkőzéseken pályára lépni, ez szerencsére az utóbbi években sokszor sikerült számomra. Ha sikerülne ide bejutnunk, akkor szeretnék valami szép eredményt elérni a csapattal. Egyénileg pedig nem csak több játékpercet szeretnék magamnak kiharcolni, hanem ezzel párhuzamosan sokkal jobb teljesítményt szeretnék nyújtani és ezzel remélhetőleg sok győzelemhez segíteni a csapatot.

A ZTE-Falco összecsapás mindig pikáns párosítás a honi bajnokságban. Neked különösen az lesz, hiszen testvéred, Ákos a Falco KC-t erősíti. Milyen érzésekkel várod ezt a párosítást?
- Tudom, hogy ez az egyik legfontosabb párharc minden bajnokságban a szurkolóinknak. Nem ez lesz az első alkalom, amikor egymás ellen lépünk pályára, hiszen ez már nagyon sokszor megtörtént. Személy szerint nagyon szeretem ezeket a mérkőzéseket, szerencsére arra is több alkalom volt, hogy az akkori csapatommal le tudtuk győzni Ákosékat. Mit mondhatnék, bízom benne, hogy a Zetével az idén ez is sikerülni fog.

2022. augusztus 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás