Kenguru-kupa: irány Sopron, az Országos Jamboree!

A Zalakerámia ZTE KK U11/A csapata mindössze 3 vereséggel és 11 győzelemmel végig uralva az „A” csoportot a régió bajnokaként jutott az Nyugati Régió Döntőbe, ahol a saját régiójuk szintén győztes csapataival játszott értékes mérkőzéseket. 

A zalaegerszegi  Mindszenty-iskolában rendezett Nyugati Régiós Döntőn a második helyezést érte el fiatal csapatunk a Sopron nagyarányú legyőzésével, és egy igen értékes, és tanulságos meccsen alulmaradva a Pécs a csapata ellen. A régiógyőztes csapatok, köztük a ZTE KK legkisebbei is az Országos Jamboree-ra kvalifikálták magukat, amelyen május 24.-26. között fognak részt venni Sopronban. Ez az esemény a  csapatok összemixelésével egy igazi kosárlabda ünnep lesz a kenguru korosztály számára. 

- Gratulálok a csapatnak az egész éves munkájukhoz, nagyon szép teljesítményt értek el – mondta el a teljes sorozatról Ambrusné Bacsárdi Szilvia vezetőedző. - Külön szeretném kiemelni Bencze Gergőt, aki pontjai nélkül nem születhetett volna meg ez a siker, továbbá Fábián Konrád, Szak Titusz és Németh Noel teljesítményét az egész évad során, valamint az előkészítő korosztályból feljátszó Ouldamar Adriánt, Dörnyei Doriánt és Andrasek Botondot.

U 11 Kenguru-kupa. Nyugati fiú és vegyes régiós jamboree (döntő): 

Soproni Tigrisek/A – Zalakerámia ZTE KK/A 48-93 (9-11, 17-33, 15-21, 7-28)
Zalaegerszeg, Mindszenty-iskola. 

Zalakerámia ZTE KK/A: Bencze G. 10, Szak 15, Andrasek B. 11, Fábián 11, Ouldamar A. 9. Csere: Adrovicz M. 1, Zsilvölgyi, Németh N. 7, Sinka 7, Szabó B. 5, Dörnyei 4, Tóth H. 3. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia értékelése: - A Sopron elleni mérkőzést nagyon sok hibával kezdtük, sorra maradtak ki a jól felismert helyeztek.  Szerencsére az első negyed végén időben eszméltünk, és utána  már három  kiegyensúlyozott negyed következett  nagyon szép megmozdulásokkal, és sok gyors indításos kosárral, valamint  jól megjátszott  kettős ez egy elleni  helyzettel.

Zalakerámia ZTE KK/A – NKA Pécs 71-82 (21-13, 16-30, 15-21, 19-18)
Zalaegerszeg, Mindszenty-iskola. 

Zalakerámia ZTE KK/A: Bencze G.  23, Fábián 13, Szak 11, Ouldamar A. 9, Dörnyei 6. Csere: Németh Noel 5, Szabó B. 2, Németh Noel István 1, Adrovicz M. 1, Andrasek B., Spilák, Sinka. Vezetőedző: Ambrusné Bacsárdi Szilvia. 

Ambrusné Bacsárdi Szilvia értékelése:  - A Pécs csapata fizikálisan is egy erősebb mérkőzésnek bizonyult. A Bencze Gergő vezette első negyedben  nagyon derekasan helyt állt a csapat,  de a második negyed megpecsételte a mérkőzés végkimenetelét. A régióban nem jellemző, igazán küzdős, fault határon mozgó védekezéstől megijedtünk, és sorra követtünk el mind labdakezelési, mind figyelmetlenségi hibákat. A harmadik negyed döntő pillanataiban pedig védőlepattanókat engedtünk át az ellenfélnek. Mindezek ellenére nagyon sok szép  egy-egyezést  láthattunk, jó védekezéseket. Kifejezetten tetszett Szak Titusz, Németh Noel, és Ouldamar Adrián támadásban mutatott megoldásai, valamint érdekes volt látni a korosztály két ennyire kiemelkedő alakjának csatáját.

Fotó: Jóna István

2024. május 9. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás