Későn ébredtünk Kecskeméten

A középszakasz középházának 7. fordulójában Kecskemétre utaztunk. A feladat adott volt, hiszen szerettünk volna visszavágni a KTE-nek. 

KTE – Duna Aszfalt–Zalakerámia-ZTE KK 98-95 (33-18, 24-23, 21-34, 20-20)

Kecskemét, Jv.: Győrffy, Frányó, Balog.

KTE – Duna Aszfalt: J. Green 11/3, Wittmann 20/18, Karahodzic 10, Derasimovic 18/6, Dramicanin 25/12. Csere: Molnár, Dimic 13, Mészáros. Vezetőedző: Forray Gábor.

Zalakerámia-ZTE KK: Ware 16/6, Thompson 22/6, T. Green 10/3, Szabó 19/9, Agafonov 16. Csere: Durázi, Bagó, Doktor 2, Gulyás 10/6. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Thompson duplájával nyitottunk, majd Dramicanin és J.Green tripláival került előnybe a hazai csapat. A 2. perc elején Agafonov duplájával zárkóztunk, de nem sikerült egyenlítenünk. A 4. percben Green triplájával tartottuk a lépést a Kecskeméttel (13-11). A folytatásban rákapcsoltak a hazaiak és Derasimovic tripláival tíz pont fölé növelték előnyüket. Nehezen találtuk a ritmust, míg a hazaiak jól céloztak. A negyed végén Ware távolija jelentett némi változást (33-18). 

A második negyedet Agafonov 2+1-vel kezdtük, de Wittmanntól azonnal jött egy tripla. A hazaiak irányították a mérkőzést és tartották megszerzett előnyüket. Jól célzott a KTE távolról és negyed felénél Wittmann újabb hármasával, 19 ponttal vezettek (46-30). Szabó kosaraival faragtunk a hátrányon, de ez az állapot nem sokáig tartott, mivel sorra jöttek a pontok a házigazdáktól. A nagyszünetre maradt a magabiztos KTE előny (57-41). 

A nagyszünetben rendeztük a sorainkat és triplazuhataggal nyitottunk. Thompson, majd Szabó kétszer is triplát hintett, majd Thompson közelijével, a 22. percben látótávolságon belülre érkeztünk (59-52).  Gulyás közelijével még feljebb zárkóztunk, de Wittmann egy távolival lassított a rohanásunkat (62-54). A negyed feléhez közeledve úgy tűnt rendezte a sorait a KTE és Wittmann újabb triplájával és J. Green büntetőivel újra tíz pont fölé kúszott az előnyük (67-54). Nem így lett! Agafonov duplája után Gulyás kettő távolijával öt pontra zárkóztunk (67-62). A 27. percben Dimic pontjaival és Wittmann újabb triplájával távolodott a KTE (75-64). A negyed hajráját megnyomtuk és Agafonov ponterős játékának köszönhetően három pontra zárkóztunk (76-73). A végén Derasimovic büntetőire még Doktor tudott válaszolni egy közelivel így maradtunk lőtávolban (78-75). 

A záró negyed elején Wittmann és Dramicanin hármasával és Dimic közelijével próbát leszakítani bennünket a házigazda (86-75). Nem hagytuk magunkat és Szabó vezérletével öt pontra zárkóztunk (86-81). Kiélezett percek következtek. A 37. percre egy 7-0-s futással egy pontra feljöttünk (89-88). A hajrában Szabó és Gulyás is kipontozódott és ez döntőnek bizonyult. A végén mindent megpróbáltunk, Ware és Thompson pontjaival zárkózva mindössze egy triplányi különbség maradt a csapatok között a hazaiak javára. 

Bencze Tamás: Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelten győztek. Nagyon jól játszottak az első félidőben, amihez az is hozzájátszott, hogy mi nagyon gyámoltalanul védekeztünk. A 2-2 elleni védekezésünk nem volt jó, a labdás védő gyengén védte a labdát, az üres elzárásoknál is mindig mögöttük voltunk, ehhez még egy 80%-os extra dobás is társult. Második félidőben változtattunk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk, nagyon sok energiát tettünk abba, hogy visszajöjjünk, de sikerült, mert kollektívan játszottunk. Aztán gyermeteg hibákat vétettünk, 8 méterről faltoltunk, és hasonlóak, és Wittmann Krisztián pedig jött és 3 extra 3 pontossal betalált. Döntően befolyásolta a mérkőzést a büntetőarány 43 – 16. Kemény mérkőzés volt nagyon, de én nem érzem úgy, hogy ekkora különbség lett volna a két csapat között, ezt a büntetőarány túlzottnak érzem. Nem vélem szándékosnak, de akár ez is befolyásolhat egy ilyen mérkőzést. Sok palánk alatti játékunk volt, de mi nem tudtunk annyi büntetőt kiharcolni. Sok sikert a Kecskemétnek a playoffra, remélem, hogy mi is odajutunk.

Szabó Zsolt: Sajnos egy félidőnyi előnyt adtunk, nagyon rosszul védekeztünk az első félidőben. Hagytuk a Kecskemétet játszani, ahogy tudnak, és ahogy akarnak, üres dobásokat alakítottak ki, és be is dobták őket. Ez nem volt pozitívum nem szabad így elkezdeni egy mérkőzést. Javítottunk a második félidőben, úgy érzem jobban játszottunk védekezésben és támadásban is. Erre kell támaszkodni a későbbiekben, így kell tovább menni, így van esélyünk a rájátszásba jutni.

Fotó: hunbasket.hu

2019. május 4. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás