Két győzelemmel újra az A csoportban

A Kenguru (U11) bajnokság hatodik fordulóját rendezték meg az elmúlt hétvégén.

Korosztályos csapatunk az ötödik régió „B” csoportjában, hazai pályán kezdte meg a küzdelmeket. Célunk egyértelműen az „A” csoportba való feljutás volt, melyet két győzelemmel lehetett elérni. A feladat nem volt egyszerű, hisz a jó erőkből álló Ricsilla „A” csapata és a számunkra még ismeretlen játékerőt képviselő, lányokból álló Kanizsa DKK együttese ellen kellett bizonyítanunk. A bajnokság végkimenetele szempontjából is nagy tétje volt ennek a fordulónak. Ha első helyen végzünk a csoportban, akkor lépéselőnybe kerülünk a régiós jamboree-ra jutásért folyó versenyben.

A Kanizsai lányok ellen hamar kiderült, hogy ebben a korosztályban a lányok is komoly játékerőt képviselnek. A jó kezdésünk után elkényelmesedtünk, és ezt a lányok hamar büntették. Ügyes egy-egy elleni játékukkal a második negyedet győzelemre hozták. A második félidőre sikerült rendet tenni a fejekben, összeállt a védekezésünk, és labdaszerzésekből, gyors támadás befejezések után szép kosarakkal növeltük az előnyünket. A mérkőzés végére nagy különbség alakult ki a szimpatikusan küzdő, a mecset egy percig fel nem adó kanizsai lányok ellen.

Zalakerámia ZTE KK/A – Kanizsa DKK 88-50 (17-4, 14-16, 32-22, 25-8)
Zalakerámia ZTE KK/A : Gombkötő Ádám 17, Röszler Áron 15, Boncz Benjámin 14, Gergály Dávid 12, Károlyi Zalán 11, Gérczei Bence 11, Kakas Benedek 3, Hári Zsombor 2, Vass Zétény 1, Horváth Bence 1, Rékli Hunor 1, Pete Csanád –

A következő mérkőzésen, a városi rivális Ricsilla csapata ellen léptünk pályára. Nehezítette dolgunkat, hogy az előző győztes mérkőzés után pihenő nélkül kellett ismét tudásunk legjavát nyújtani. Az első negyedet jó védekezéssel kezdtük, amiből labdaszerzések után gyors támadásokat vezettünk. Sajnos a befejezéseket még túlizgultuk így nem tudtunk elszakadni ellenfelünktől. A második negyedben koncentráltabbá vált a játékunk így előnnyel fejeztük be a félidőt. Sajnos a félidei rossz büntetőzésünk következtében ellenfelünk tudta csökkenteni hátrányát, így 8 pontos vezetésünkkel kezdtük a harmadik negyedet. Óriási csata alakult ki a pályán, mindkét csapat bele adott „apait-anyait”. Felváltva estek a szebbnél szebb kosarak, igazi rangadó hangulat kerekedett a mérkőzésen. A záró felvonásban mindent egy lapra feltéve rohamoztunk, fokozatosan növeltük előnyünket a fáradó ellenféllel szemben. Sikerült több tudatos támadást vezetnünk, melynek eredményeképpen magabiztos győzelmet arattunk. 

Böjtös -Bau -Ricsilla / A- Zalakerámia ZTE KK / A 39-59  ( 10-10, 6-16, 19-15, 4-18 )
Zalakerámia ZTE KK: Hári Zsombor 11, Károlyi Zalán 10, Röszler Áron 7, Pete Csanád 6, Gérczei Bence 6, Boncz Benjámin 5, Rékli Hunor 4, Kakas Benedek 3, Gombkötő Ádám 3, Cseszkó Levente 2, Rinkó Barnabás 2, Gergály Dávid -

Ezzel a győzelemmel csapatunk feljutott az „A” csoportba, ahol a következő fordulóban a Körmend és a Szombathely csapatai várnak ránk.

2019. március 25. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás