Két játékosuk is tagja volt az U14-es válogatottnak

Hegedűs Brúnó és Csuti Kornél a magyar U14 csapat tagjaként a Slovenia Ball Nemzetközi Tornán vett részt Slovenj Gradec-ban (Szlovénia) 2018. augusztus 24. és augusztus 26. között, ahol tíz ország U14 nemzeti válogatottja szerepelt. A fiúk a nemzeti csapat játékosaként meccset játszottak Horvátország, Oroszország, Macedónia, Szlovénia és Bulgária korosztályos válogatott csapataival. A 12 fős keret kiválasztására több lépcsőben zajlott, melynek utolsó állomásai a júliusi és az augusztusi szolnoki edzőtáborok voltak. A fiúkat a hazaérkezés után a közösségi média segítségével értük el és a tapasztalataikról kérdeztük őket:

Hegedüs Brúnó: - Az edzőtábor nagyon jó volt. A mentális felkészítés mellett, sok taktikát, praktikát tanultunk, amit később bevethettünk más válogatottak ellen. A tornán megismertük nemzetközi vetélytársainkat. Itt is sok tapasztalatot gyűjtöttünk arról, hogy más országok hol tartanak képzettségben, fizikai erősségben, mentalitásban és magasságban. Vicces belegondolni, hogy itthon már magasnak számítunk 190 cm fölött, amikor más nemzeteknél ez volt az átlag magasság. Nagyon nagy álmom vált valóra, hogy válogatott tagja lehettem. Nagyon hálás vagyok az edzőimnek és a csapattársaimnak ezért a hatalmas élményért!

Csuti Kornél: - A válogatott táborban Szolnokon nagyon sok új dolgot tanultam es nagyon jó volt azokkal a játékosokkal együtt edzeni, akik ellen eddig a szezonban játszottam. Nagyon jól éreztem magam és a társaság is nagyon jó volt. Felettébb örültem, amikor a tábor végén megmondtak, hogy ki az a 12 játékos, aki utazik Szlovéniába és kiderült köztük voltam. Rendkívül jó érzés volt meccsek előtt felállni és a Magyar Himnuszt elénekelni, a többi nemzeti csapat ellen játszani. Az összecsapásokon egy negyedet mindenkinek kötelező volt ülni, de átlagban 10 és 25 perc között kaptunk lehetőséget a meccseken.

Brúnó 2014-ben, Kornél 2011-ben kezdett kosárlabdázni a Klubnál. Mindketten ötös poszton játszanak jelenleg. 

2018. augusztus 31. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás