Két vereség után csapatunknak Sopronban kellene javítani

Alakulhatott volna jobban is csapatunk számára a legutóbbi két találkozó, hiszen együttesünk sajnos Kaposváron, de ami fájóbb, egy hete idehaza is vereséget szenvedett a Paks csapatától. Az NB I. A csoportjában a 9. fordulója következik, melyben Tóth Ádámék ezúttal szombaton (18.00) a Sopron vendégei. 

A múlt szombati, Paks elleni hazai vereséget mindannyian nehezen emésztettük meg, hiszen a bajnokságban az addigi nyeretlen csapat éppen ellenünk szerezte meg első győzelmét. Mindez viszont most már a múlt, s bármennyire is fájó a múltkori vereség, előre kell nézni és Sopronban kellene javítanunk. 

Mondani sem kell, két vereség után ez nem lesz könnyű. A Sopron eddig eggyel kevesebb győzelmet szerzett, mint csapatunk, és a legjobb nyolcba kerülés szempontjából is fontos lesz a találkozó. Vezetőedzőnk, Lubomir Ruzicka sokkal jobbjátékot vár a csapattól, mint a legutóbbi két  találkozón. 

- Mindannyian tisztában vagyunk a csapatban azzal, hogy az elmúlt két mérkőzésen az első félidőben nem voltunk jók – állapította meg szakvezetőnk. - A héten sokat foglalkoztunk a védekezésünkkel és különösen a csapaton belüli kommunikációval. Amennyiben szombaton sikeresek akarunk lenni, akkor csak akkor van esélyünk rá, ha mindkét félidőben maximális koncentrációval játszunk. Mindannyian szeretnénk sokkal jobban teljesíteni annál, mint amit az elmúlt két fordulóban mutattunk.

Lubomir Ruzicka azt még elmondta, hogy csapatunk minden tagja készen áll a játékra.

Ami pedig az ellenfelet illeti, a Sopron három vereséggel nyitotta a bajnokságot, majd következett három, szűken megnyert  találkozó Bors Miklós csapata számára. A legutóbbi két találkozójukat - hasonlóan hozzánk - ők is elvesztették. Csütörtökön aztán a soproniak közös megegyezéssel szerződést bontottak szakvezetőjükkel, az együttest a mieink ellen az eddigi másodedző, Baksa Szabolcs irányítja majd. Ám, nem csak ez történt a héten Sopronban. A centerposztra is szerettek volna igazolni, azonban az orvosi vizsgálaton nem felelt meg az új jelölt, így az SKC a DEAC elleni keretével készül ellenünk. 

A találkozó előtt Tony Hicks beszélt honlapunknak az esélyekről:

2023. november 24. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás