Kezdődik a rájátszás, szurkoljuk ki együtt csapatunknak az első győzelmet!

Mindenki a jól megérdemelt helyezése alapján kiérdemelt pozícióból kezdheti meg a férfi kosárlabda bajnokságban a rájátszás sorozatát, amely szerdán kezdődik. Csapatunk, a Zalakerámia ZTE KK 18 órától a Zsíros Tibor Magyar Kupában ezüstérmet szerző Sopront fogadja és csapatunk hazai pályán egyértelműen győzni akar, hogy tovább élvezze a pályaelőnyt.

Egy rájátszás kezdetekor sem győzik elégszer hangsúlyozni, mennyire nagy jelentősége van az első mérkőzésnek, hiszen a párharcokon belül ezen lehet megőrizni, illetve egy szempillantás alatt elveszíteni a pályaelőnyt, ami nagy kincs mindenkor. Az alapszakaszban a Sebastjan Krasovec vezette csapatunk mindkétszer legyőzte a Sopront, előbb október végén idehaza, a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban nyertünk 94-87-re, majd januárban, Sopronban is Keller Ivánék örülhettek győzelemnek (77-65). 

Mindezt jó felidézni, és adhat is önbizalmat, csakhogy a rájátszásban nem ez számít, hanem az adott nap és a forma. Kosztasz Flevarakisz csapata a legutóbbi hétvégén rendezett Magyar Kupában akkor is nagyot alkotott, ha a végén csak az ezüst jutott neki. Az elődöntőben ugyanis éppen a csapatunkat a negyeddöntőben búcsúztató Szolnokot verte meg nem kis bravúrral. A döntőben a Falco KC ellen már nem tudták a soproniak megismételni az előző napi teljesítményüket, 90-48-ra kikaptak, de… 

A kupadöntőbe kerüléstől egészen biztosan egy önbizalmat kapott csapat érkezik szerdán hozzánk és a soproniak egyik legtöbbet fejlődött játékosa, Valerio-Bodon Vincent csapatuk honlapjának nyilatkozva azt is elárulta: a bajnokságban is a négy közé vágynak: 

– Összességében egy nagyon jó négyes döntőt játszottunk, a Szolnok ellen igazi csapatként küzdve, harcolva szereztünk egy nagyon szép és értékes győzelmet. Amit sajnálok, hogy a döntőben nem tudtunk nagyobb ellenállást kifejteni, a Falco a Bajnokok Ligájában edződött és talán az ilyen szintű sorozatterheléshez is jobban hozzászoktak játékosai. Jön a rájátszás, ott is szeretnénk a legjobb négy közé jutni.

Nos, ez az, amit mi is szeretnénk. Itthon játszunk, hazai közönségünk előtt és ki is akarjuk használni a pályaelőnyünket, amit az alapszakaszban elért negyedik helyezésünknek köszönhetünk.

Vezetőedzőnk szerint is erre kell alapoznunk, ugyanakkor a rájátszás már egy másik része a bajnokságnak, amiben ha egyet hibázol, könnyen nagy hátrányba kerülhetsz. 

- Jelen állás szerint mindenkire számíthatok a szerdai összecsapáson és készülünk, motivált mindenki a társasban – említette szakvezetőnk, Sebastjan Krasovec a szerdai párharc nyitánya előtt. - Nem örültünk, hogy kikaptunk Szolnokon a kupamérkőzésen, de utána már csak a playoff-ra gondoltunk, hiszen egy nagyon fontos szakasz indul most a bajnokságban. A társaság az alapszakasz során nagyon jól teljesített, de akkor lehetünk elégedettek, ha még ezt is túlszárnyaljuk, ehhez viszont be kell jutnunk az elődöntőbe. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk a Sopron személyében és ezt a kupa négyes döntőjében is megmutatta, de persze főleg a Szolnok legyőzésekor. Jó légiósaik vannak, és jó magyar játékosaik, de csapatszinten is egy ütőképes társaság. Nekünk most kell a legjobbunkat nyújtani, hiszen itt csak a győzelmek számítanak. Mi most az első meccsre koncentrálunk, azt akarjuk megnyerni.

A találkozó felvezetésére Szalay Domonkost kértük:

Reméljük, hogy szerda este szurkolóink közül nagyon sokan biztatják majd csapatunkat ezen a fontos mérkőzésen. A sportcsarnok kapui és a pénztárak is 17 órakor nyitnak, de ahogy a szezon során mindig, most is  lehetőség van elővételben, online is megváltani a belépőket. 

Bíztassuk együtt csapatunkat! Hajrá Zete! 

2023. április 11. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás