Kicsi a bors...

Igyekszik meghálálni a bizalmat,  s győztes meccsen debütálna a Körmend ellen az egyes számú mezben pályára lépő Justin.

Manny Ubilla sajnálatos balesete óta irányító nélkül vívta meg meccseit csapatunk. Többhetes keresgélés után végre siker koronázta a szakmai team tárgyalásait, így szerda óta a csapattal készül a várva várt kisember, Justin Bibbins. Vele beszélgettünk első benyomásairól. 

Szerbiából érkeztél, kicsit kalandosan - Bécsen keresztül, repülővel. Múlt héten még győztes meccsen léptél pályára – miért döntöttél a ZTE mellett?

-Az utolsó pillanatban meghiúsult az autós fuvarom, így kis kitérővel repülővel érkeztem. Szerencsére játékban vagyok, múlt szerdán még meccsem volt. Azért döntöttem a váltás mellett, mert Egerszegről jobb ajánlatot kaptam, s a magyar bajnokság szimpatikusabb számomra a szerbnél.  Ügynökömmel együtt úgy véltük, pályafutásom szempontjából is jobb, ha ebbe a bajnokságba igazolok. 

Az elmúlt kilenc találkozónkon csak három alkalommal tudtunk légiós irányítóval felállni – sok oka lehet eredménytelenségünknek, ám ez is közéjük sorolható: nem véletlenül állunk 3 győzelemmel és 6 vereséggel a bajnokság 11. helyén. A szurkolók és a csapat is nagyon várta már, hogy ismét vérbeli irányítónk legyen. Bár még csak néhány napja érkeztél, pár edzésen már részt vettél: hogy látod a csapatot?

-Bár még csak néhány edzésen vagyok túl és még tanulom csapattársaim nevét, jók az első benyomásaim. Szeretem a gyors játékot és ahogy elnézem, Reggie és Dirk biztosan partnereim lesznek ebben – Dirknek biztosan tudok majd zsákolásra labdát feladni... Sok a fiatal, pörgősek az edzések. Bencze Tamás nagyon sokat segít nekem, igyekszem minél előbb elsajátítani a figurákat, melyeket többször is átveszünk. Jó érzés egy olyan együtteshez igazolni, ahol tárt karokkal fogadtak és kifejtették, hogy mekkora szükségük van rám. Igyekszem meghálálni a megelőlegezett bizalmat és gyorsan beilleszkedve sikerre vezetni a fiúkat. 

Mik az erősségeid, miben tudsz segítségére lenni a csapatnak?

-Hallottam, hogy a védekezéssel is akadtak gondok az elmúlt időszakban, szeretnék ezen a téren is besegíteni a csapatnak, bár fő erősségemnek a gyors játékot és a támadásszervezést tartom. Igazi versenyzőtípusnak érzem magam, nagyon tudok küzdeni és igyekszem minél többet támadni a gyűrűt. Szeretek hárompontost dobni, remélem e téren is hozzá tudok majd járulni a csapat eredményességéhez. 

Elődöd, Manny Ubilla sokak kedvence volt játékintelligenciájával.

-Hallottam, ami Mannyvel történt és nagyon sajnálom a szituációt. Az ő lakásába költöztem, éppen váltottuk egymást, de már nem találkoztunk, ő előző nap utazott el, mint én megérkeztem. Tudom, hogy nagy űrt hagyott maga után, igyekszem pótolni. 

Nem akármilyen meccsen debütálsz majd, a legnagyobb rangadó következik a bajnokságban jövő szombaton. 

-Bár még csak nemrég érkeztem, már több helyről is hallottam, hogy a szurkolók imádják a kosárlabdát Egerszegen, s nagy érdeklődés övezi a rivális Körmend elleni összecsapást. Izgalmas, hogy éppen egy ilyen örökrangadón debütálok, de ez igazából doppingol is. Tetszik, hogy egy kisvárosba kerültem, nekem ez tökéletesen megfelel, nem is vágytam igazán nagyvárosba. 

178 centiddel a a ZTE legalacsonyabb légiósa leszel. Téged látva viszont igazán igaz az a mondás: „kicsi a bors, de erős”...

-A legtöbb csapatban én voltam a legalacsonyabb, de igyekszem ezt az előnyömre fordítani; nagyon gyors vagyok például, amit a kosárlabdában jól tudok kamatoztatni irányítóként. Ebben a sportágban kis termettel és komoly izomzattal is nagyot lehet alkotni: példaképeim a bátyám, aki szintén irányító; illetve Isiah Thomas, aki most a Washington Wizzards játékmestere. Szeretném igazolni ezt a mondást, ha lehet, már a Körmend ellen; alig várom már a meccset, hogy magamra húzhassam telt ház előtt az 1-es számú ZTE-mezt és segítsem a csapatot, hogy győzelemmel örvendeztethessük meg sikerre éhes szurkolóinkat.

A Zalakerámia ZTE KK- Egis Körmend rangadót december 7-én 19 órakor rendezzük!

Fotó/cikk: Bálizs Zsuzsa

2019. november 29. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás