Kikaptunk Pakson, a Falco vár ránk a rájátszásban

A középszakasz utolsó fordulójának egyetlen tétje volt, hogy hatodik, vagy hetedik helyen folytatjuk a rájátszást. A Paksnak sem volt tétnélküli az összecsapás, mivel ők a rájátszásért küzdöttek. 

Atomerőmű SE – Zalakerámia-ZTE KK 85-79 (26-23, 19-18, 24-15, 16-23)
Paks,Jv: Cziffra, Győrffy, Rácz.

Atomerőmű SE: Ruják 12/6, Tarrant 23/3, Barnies 15/9, Eilingsfeld 13/3, Guinn 13/9. Csere: Garamvölgyi 4, Medve 5/3. edző: Schmidt Béla.

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 6, Vaughn 11/9, Benke 5/3, Szabó Zs. 9/3, Radic 26. Csere: Mohácsi, Mikovic 4, Horváth Á. 8/6, Kis R. 6/3, Doktor 4/3. edző: Bencze Tamás.

A találkozó gyászszünettel kezdődött a pénteken elhunyt Vertetics Istvánra emlékeztek a csapatok. 

Jól kezdtük a mérkőzést és Szabó két közelijével szereztünk vezetést (0-4). A hazaiaknál Tarran kapta el a fonalat és kosaraival fordított az ASE (5-4). Radic is csatlakozott a pontszerzőkhöz és hasonlóan Szabóhoz szintén kettőt vállat egymás után (5-8). A 4. percben Barnies hármasával egyenlítettek a hazaiak, amire gyorsan jött Benkétől a válasz (8-11). A folytatásban irányítottuk a játékot és sikeres távolikkal a 7. percre kilenc ponttal elléptünk (10-19). Sajnos nem tudtuk megtartani előnyünket. Tarrant egyedül vitte hátán a hazaiakat és a végére megfordították az eredményt (26-23). 

A második játékrészben a hazaiak irányítottak. Nem igazán sikerültek a kinti dobásaink és ezt a Paks kihasználta és a negyed felénél 35-26-ra elléptek. A negyed második felében összeszedettebben játszottunk és lekezdtük faragni a hátrányunk. Fokozatosan csökkent a különbség és a végén Doktor Péter hármasával négy pontra zárkóztunk (45-41). 

A nagyszünet után Eilingsfeld és Guinn pontjaival ellépett az ASE (50-41). Hiába próbálkoztunk nem tudtunk öt pontnál közelebb kerülni ellenfelünkhöz. A negyed felénél Barnies távolijával 10 pontra nőtt a hazaiak előnye (55-45). Nem tudtunk ritmust váltani és ez ebben a negyedben döntőnek bizonyult. A hajrában Medve és Tarrant is szerzett egy-egy távolit, amivel megnyugtató előnnyel várhatták a folytatást (69-56). 

A záró negyed elejét remekül kezdtük Horváth kétszer is távolit szerzett, majd Radic dupláival a 33. percre három pontra zárkóztunk (69-66). Amit felépítettünk, azt két perc alatt sikerült lerombolnunk. Ruják egy hármast és egy duplát szerezve újra tízre növelte a hazaiak előnyét (76-66). A folytatásban tartotta előnyét a Paks. Próbáltunk zárkózni, de sajnos kimaradtak a távoli kísérleteink és így nem sikerült. A vége 85-79-esmegérdemelt hazai győzelem. 

Bencze Tamás: - Először is gratulálok az ellenfelünknek! Ha a 40 perc teljesítményét nézzük, akkor megérdemelten győztek. Voltak jó periódusaink, 2-3 rossz is, ami annak volt köszönhető, hogy a cserepadról érkező játékosok nem abban a ritmusban vették fel a fonalat, ahogy kellett volna. De mindig vissza tudtunk jönni. Rosszul dobtunk kintről, főleg a hármasokat, és ezekből a Paks általában büntetett. Gratulálunk nekik, hogy ők is a nyolcba kerültek!

Vereségünkkel a 7. helyen zártuk a középszakaszt, így kedden a Falco KC otthonában kezdhetjük a három győzelemig tartó rájátszást. A Paks győzelmével 8. lett kiejtve a Szegeden győzni tudó Kaposvárt. 

Fotó: Borda Menyhért

2018. május 12. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István 
 

Megosztás