Korán eldőlt ki nyeri a harmadik meccset

A negyeddöntő harmadik összecsapásán újra Szombathelyen találkoztak a csapatok. A kérdés az volt kiből mennyit vett ki a pénteki háromhosszabbításos mérkőzés. 

Falco –Vulcano Energia KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 93-70 (20-8, 27-11, 27-22, 19-29)

Savaria Aréna Szombathely, Jv: Földházi T., Tőzsér D., Minár L. (Páli K.)

Falco KC: Govens 2, Perl 19/6, Váradi 6, Borisov 13, Taylor 22, csere: Tóth 6, Pustahvar 13/3, Norfleet 10/6, Kucsora 2, Hódi-, Dancsecs-, Duráczi-, edző: Srecko Sekulovic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 9, Vaughn 8/6, Benke 6, Szabó 11/6, Radic 12, csere: Horváth 12/12, Mohácsi 7/6, Mikovic-, Doktor-, Kis 5/3, edző: Bencze Tamás

Szurkolóink a felhívásnak megfelelően feketébe öltözve érkeztek a mérkőzésre és egy „Örökre velünk maradsz…” transzparenssel búcsúztak elhunyt szurkolótársuktól, Kerekes Krisztiántól.

A hazaiaknak volt nagyobb veszteni valójuk és ennek megfelelően is kezdtek. Két és fél perc kellett az első kosarunkhoz, amikor Kinney talált a vasiak gyűrűjébe (6-2). A Falco nagy hőfokon játszott és a negyed felénél már tíz pont felett volt az előnyük (14-2). Taylor ellen nem volt ellenszerünk, de mondhatjuk, hogy a házigazdák ellen sem. A 9. percben Horváth Ákos törte meg a gólcsendünket egy távolival, majd Szabó is bevert egyet (20-8). 

A második negyed elején Szabó egy duplát szerzett, aztán újra visszaestünk hosszú időre. A hazaiak tovább robogtak és a negyed felénél már 20 ponttal vezettek (32-10). Valamelyest összekaptuk magunkat, de továbbra is átjáróház volt a védelmünk. A 18. perc elején Szabó hármasával zárkóztunk, de a félidőre Norfleet és Borisov pontjaival közel harminc pont lett a különbség a csapatok között (47-19). 

Váradi és Borisov pontjaival már 32! ponttal vezetett a Falco (51-19). Szabó pontjaival zárkóztunk, de a mélypont egyre nagyobb lett. A 24. percben Borisov közelijével távolodott a házigazda (61-26). A félidő második felében Mohácsi és Vaughn is szórt egy-egy távolit, de a hajrában jöttek a pontok hazai oldalról is (74-41). 

A záró megyed elején 6-0-át futott a Falco és már 39 ponttal vezettek (80-41). A nagy előny tudatában a fiatalokat is játszatta Sekulovic mester és ezt kihasználtuk és jócskán faragtunk a hátrányunkon. Az utolsó negyedet megnyertük, de a mai csatát már korábban elvesztettük (93-70). 

Bencze Tamás: - A Falco ma a játék minden elemében jobb volt nálunk. Nem is csak a statisztikák alapján mondom ezt, de amilyen koncentráltak voltak, ahogy együtt voltak, korán eldöntötte a találkozót. Nem erre készültünk, szerettünk volna újra szoros meccset játszani, elnézést kérek a szurkolóktól, hogy így alakult. Tanulnunk kell ebből az estéből, és azon leszünk, hogy kedden odahaza újra egyenlíteni tudjunk.

Szurkolóink ezúttal is kitettek magukért! Köszönjük a bíztatást!

A folytatás kedden 18 órától Zalaegerszegen. 

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2018. május 20. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István 
 

Megosztás