Köszönjük Szili!

Amikor 2016-os szezon elején beharangoztuk, hogy a Kaposvár ifjú tehetsége Benke Szilárd Zalaegerszegre igazol, még nem tudhattuk- csak sejtettük, hogy egy remek játékost  és embert ismerhetünk meg a személyében. Már az első szezonban alapemeberévé vált a csapatunknak. Az idei, nehéz és hullámzó szezonban is a legkiegyensúlyozottab telejsítményt nyújtotta. Szeriem senki sem felejti el a Falco elleni  második negyeddöntő mérkőzés óriási zsákolását!

Szilárd pozitív nyomokat hagy a zalaegerszegi kosárlabda életben! Most viszont elválnak az útjaink, amiről Stárics Kornél ügyvezetőnk tájékoztatott:

- Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére Benke Szilárd, az egyik legnagyobb magyar reménység a szezon végeztével elhagyja Zalaegerszeget. A Klub minden tőle telhetőt próbált megtenni annak érdekében, hogy Szili itt maradjon. A 2017/2018-as szezon elején és végén is folyamatos tárgyalásban voltunk ennek érdekében. Azonban Szili eltökélt szándéka volt, hogy külföldön vagy nemzetközi kupás csapatban játsszon. Döntését teljes mértékben tiszteletben tartjuk, elfogadjuk.

Szili olyan játékosa, személyisége volt csapatunknak ebben az elmúlt két évben, akire úgy gondolom méltán lehet büszke minden ZTE és kosárlabda szimpatizáns. Szilárd példaértékű munkát végzett mind a pályán és azon kívül is. Reméljük, hogy fiataljaink sokat tanultak tőle ezekben az években. A Klub nevében mindent köszönünk Szilárdnak, a további pályafutásához pedig sok sikert kívánunk!

A vezetőség és a stáb mellett a közönség is a szívébe zárta a kiváló játékost!

- Nehéz döntést kellett meghoznom azzal, hogy távozom a csapattól, mert az elmúlt két év során folyamatosan éreztem az edzők és klubvezetés bizalmát, amit ezúton is köszönök nekik! Nagyon nem volt könnyű, mert megszerettem az itteni közeget, hangulatot, Zalaegerszeget és mindazt, amit a szurkolóktól kaptam, kaptunk a csarnokban és azon kívül is. Azonban egy profi sportolónak a maga elé kitűzött céljai elérésének érdekében néha ezeket ki kell zárnia és racionális döntést hoznia. Nagyon hálás vagyok a ZTE-nek, hogy mindent megpróbáltak és nagyon korrekt ajánlatot tettek számomra. El szeretném mondani, hogy az ideérkezésemkor sem az anyagiakat tartottam elsődlegesen szem előtt és most sem ez befolyásolta a döntésemet a távozásomkor.

Hálás vagyok a Klubnak, vezetőinek, a szurkolóknak, Bencze Tamásnak és Heinrich Robert edzőknek azért a bizalomért és munkáért, ami hozzásegített, hogy szép sikereket érjek el ZTE mezben a csapattársaimmal, és mint játékos is fejlődhettem a kezük alatt. Köszönet Kuszler Gábornak, Gáspár Lászlónak, Viki néninek és Dr. Szalai Zoltánnak a mindennapos munkájukért!

Köszönöm Zalaegerszeg, köszönöm ZTE!

Mi is köszönjük!!!!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. május 24. Zalakerámia ZTE KK /Jóna István

Megosztás