Közel félszáz pontos differencia

Az osztrák bajnokság 4. helyezettjét, az Arkadia Traiskirchen Lions csapatát fogadtuk szombat este, szépszámú közönség, közel 700 néző előtt. 

Zalakerámia ZTE KK – Arkadia Traiskirchen Lions 96:49 (21:19; 27:4; 23:10; 25:16)

Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok, Jv.: Török, Horváth A., Benedek Z.

Zalakerámia ZTE KK: Doktor 15/6, Papp 9/3, Durázi 18, Kis 9, Szabó 16/3. Csere: Thompson 3/3, Gliebov 10/6, Agafonov 2, Gulyás 5/3, Bagó 6, Farkas A. 3/3, Kovács. edző: Bencze Tamás.

Arkadia Traiskirchen Lions: Chrigvi 3/3, Duck 3/3, Hübner 4, Güttl 8/3, Danek 5/3, Andjelkovic 2, Schönerstedt -, Gentner 3/3, Müller -, Schmit 5, Rados 13, Brucina 3/3.

A kezdőcsapatban ezúttal is az előző találkozón látott fiatalokat – Doktor Péter, Papp Péter, Kis Raul, Durázi Krisztofer, valamint a csapatkapitányt, Szabó Zsoltot küldte parkettre Bencze Tamás, ám a negyed közepén egyszerre lépett pályára a már megérkező 3 külföldi, Thompson, Agafonov és Gliebov is. Mindhárman csupán 2 edzésen vettek részt eddig, így még inkább csak alapjátékokat ismernek. Amerikai játékosunk első akciójából rögtön triplát szerzett, majd ukrán bedobónk is játékba lendült. 

Durázi Krisztofer ismét a ZTE legjobbjának bizonyult, Doktor Péter pedig nemcsak jól mozgatta a csapatot, de ponterősen is játszott. Amikor pedig a 18. szülinapját éppen ma ünneplő Farkas Attila első labdaérintéséből triplát hintett, joggal fogadta vastaps a nézőtérről a ZTE sajátnevelésű játékosának megmozdulását.  A két meghatározó játékosukat még nélkülöző osztrák ellenfél az első negyedben még tartotta a lépést a kék-fehérekkel, aztán azonban sokkal jobban kezdett védekezni a ZTE – jobban szedtük a lepattanókat és több alkalommal is remek blokkoknak tapsolhattak a nézők, így csupán 4 pontra voltak képesek a vendégek. A második félidőben tovább nőtt a csapatok közti különbség, pályára lépett valamennyi játékosunk. Ugyan a 100 pontot ezúttal nem sikerült elérni, ismét elégedetten távozhattak a szurkolók; egy híján félszáz ponttal győztük le a sógorokat.

Bencze Tamás:-  Erős ellenfélre készültünk, de sajnos vendégeink még nem álltak teljesen össze. Ennek ellenére a fiatalok ismét kitettek magukért és eldölni látszik, hogy kik lesznek azok, akik több szerepet kaphatnak majd a szezon során. A védekezésünkkel elégedett voltam, persze azért még van hova fejlődni, az apróbb hibákat kiküszöbölni, javítani. A légiósaink közül Gliebov játéka tetszett, míg a másik két játékosunk még nem érezte annyira a társakat az összjátékban. 

Folytatás jövő pénteken, szeptember 7-én a szlovén KK Lasko ellen.

Fotó és tudósítás: Bálizs Zsuzsa

2018. szeptember 1. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás