Közös küzdés jellemezte a kadett B döntőt

Nyíregyházán, a B döntőn fejezte be kadett csapatunk a szezont, ahol a 9-16. helyekért küzdöttek a résztvevők. A torna kieséses rendszerben került lebonyolításra, tehát az első mérkőzésen már kialakult a 9-12. illetve 13-16. helyezett csapatok kiléte. A mieink a kezdésnél a Baja ellen vereséget szenvedtek, sajnos a második negyedet elrontották, s innen már nem tudtak visszakapaszkodni az agresszívebben és gyorsabban játszó bácskaiak ellen, így a folytatásban a 13-16. között szerepeltek. A további mérkőzéseken egyre jobb játékot és teljesítményt mutatva legyőzték előbb a Körmend csapatát, majd a Rátgéber Akadémiát múlták felül magabiztosan, így végül a bajnokság 13. helyét szerezték meg. Az alapszakasz során mindkettő csapat ellen többször is alulmaradtak, a Körmend ellen 0-4-es, míg a Pécs ellen 1-3-as mérleggel zártak, így különösen értékes volt az ellenük mutatott játék és eredmény. A Körmend ellen szoros végjátékban sikerült a győzelem, a 3. negyedig a vasiak vezettek, azonban az utolsó etapban a zalaiak felzárkóztak, megfordították az eredményt és a véghajrában megtartották az előnyüket. A Pécs ellen tulajdonképpen az első pillanattól fogva irányították a mérkőzést, és végül teljesen megérdemeltem, magabiztosan 19 ponttal nyerték meg a találkozót. Sajnos Vertetics István már nem tarthatott a csapattal. 

Bajai Bácska FKE - ZTE KK/A 82 - 69 (18-20, 23-10, 21-19, 20-20) 
ZTE KK/A: Kámán Kristóf (11/3), Fullér Soma (8), Simó Bence (15), Büki Bence (14), Szabó Milán (-), Lajos Bálint (12), Lukács Bálint (-), Dinnyés Benedek (3/3), Köcse Bálint (2), Varga Huba (4), Németh Martin (-), Kiss Bence (-).

ZTE KK/A - AKMÉ Körmendi Törpördögök 72 - 68 (22-21, 14-18, 15-18, 21-11)
ZTE KK/A: Kámán Kristóf (18/12), Fullér Soma (1), Simó Bence (33/3), Büki Bence (12), Szabó Milán (-), Lajos Bálint (4), Köcse Bálint (4).

Kosárlabda Akadémia Pécs/A - ZTE KK/A 56 - 74 (11-22, 16-20, 10-18, 19-14)
ZTE KK/A: Kámán Kristóf (19/6), Fullér Soma (5), Simó Bence (24/6), Büki Bence (8), Szabó Milán (2), Lajos Bálint (5), Lukács Bálint (4), Dinnyés Benedek (3/3), Köcse Bálint (4), Varga Huba (-), Kóbor Máté (-), Kiss Bence (-).

Bodrogi Csaba: - Az U18-as csapat szereplése miatt közösen keveset tudtunk készülni, mérkőzést sem játszottunk az elmúlt néhány hétben, ráadásul a tornára induláskor kaptuk a tragikus hírt, ami érezhető is volt az első mérkőzésünkön, ahol a gyerekek még keresték az összhangot és a játék ritmusát. A folytatásban aztán egyre jobban játszottunk, a Körmend elleni mérkőzés utolsó negyedében védekezést váltottunk, s onnantól fogva megváltozott a játékunk, egymásra találtak a gyerekek, sokat javult a küzdőszellemük, s elhitték magukról, hogy tudnak nyerni. Tulajdonképpen egy kicsit engem is megleptek a mutatott játékukkal, s bár én mindig tudtam, hogy mire képesek, a kérdés csak az volt, hogy ki tudják-e magukból hozni a legjobbjukat. Nagyon örültem a javuló játékuknak és annak a közös küzdésnek, amit az utolsó mérkőzéseken nyújtottak, így remek hangulatban fejeztük be a bajnoki küzdelmeket. Ezúton is gratulálok nekik, és köszönöm a közös munkát!

A csapat tagjai voltak: Lukács Bálint, Szabó Milán, Kámán Kristóf, Németh Martin, Büki Bence, Kóbor Máté, Kiss Bence, Simó Bence, Lajos Bálint, Köcse Bálint, Dinnyés Benedek, Fullér Soma, Varga Huba, Bodrogi Csaba edző.

2018. május 26. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás