Luca Bechi az új vezetőedző

December elejétől a távozó Ante Nazor helyett átmenetileg Heinrich Róbert irányította csapatunkat. Közel egy hónap elteltével sikerült az olasz tréner személyében megtalálni új vezetőedzőnket. 

Az 50 éves szakember 2006-ban az Angelico Biella első osztályú csapatnál kezdte vezetőedzői pályafutását, amelyet négy évig irányított. 2009-ben a Serie A-ban 7. lett csapatával a playoffban és kvalifikálták magukat az EuroCup-ba. 2011-ben az Azovmash Mariupol együttesével döntőt játszott az ukrán Szuperligában. 2014-től az olasz másodosztályú Auxillium Turin együttesét irányítva megnyerték a bajnokságot és feljutott az első osztályba. 

-Első körben magyar edzőben gondolkodtunk, de hamar rájöttünk, hogy nyitnunk kell a külföldi edzők fele is. Több lehetséges edzőjelöltet is meghallgattunk videos interjú keretében. Luca Bechi éveken keresztül edzősködött az olasz első osztályban, arra is volt példa, hogy a csapatával a másodosztályt megnyerve feljutottak a Serie A-ba. 2009-ben az év edzője lett Olaszországban. Olyan új szemleletet hozhat személyével, amire nagy szükségünk van nemcsak a jelenlegi, hanem a következő szezonban is.- tájékoztatott Stárics Kornél ügyvezető. 

Luca Bechivel klubunk fél+ egy éves szerződés kötött. Az olasz szakember a hétvégén érkezik Zalaegerszegre, és talán már a Szombathely elleni mérkőzésen irányíthatja is csapatunkat.

2021. január 8. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás