Luca Bechi pozitívan tekint a közös jövő elé

Vasárnap megérkezett Zalaegerszegre, hétfőn pedig már meg is tartotta első edzését Luca Bechi, csapatunk új vezetőedzője. Az ötvenéves szakember lendületes, pörgős edzést tartott a fiúknak, akik nagy elánnal vetették bele magukat a közös munkába. 

- Kölcsönösen érdeklődtünk egymás iránt a ZTE-vel, már jó néhány hete tárgyaltunk az ügynökömön keresztül. Alaposan utánanéztem a magyar bajnokság történéseinek, melynek színvonala évről-évre emelkedik. Az idei év olyan, hogy szinte bárki legyőzhet bárkit, láttam is pár meglepetésnek számító győzelmet különböző csapatoktól, így az ellenfeleinkről is vannak elképzeléseim. Úgy gondolom jó döntést hoztam, hogy egy ilyen patinás klubhoz szerződtem, ahol nagyon barátságosan és segítőkészen fogadtak az első munkanapomon. 

 

 

Amikor az első edzéseiről érdeklődtünk, Luca Bechi kifejezetten pozitív benyomásokról számolt be. 

- Nagyon nyitottak a fiúk, készségesen állnak a tréningekhez, kíváncsian várták a találkozást. Látszik a csapaton, hogy megvan bennük a fejlődés iránti vágy, nemcsak egyénileg, de csapatszinten is. Természetesen így, hogy a szezon közepén érkeztem, ráadásul szerdán már meccsünk is van egy nehéz ellenfél ellen és nagyon sűrű a menetrend azt követően is, rögtön a dolgok közepébe kell vágnom. Az edzések intenzitására is figyelnem kell majd, szeretném, ha jól be tudnák osztani az erejüket a fiúk, s a meccseken is jól tudnának pörögni. Nagy hangsúly lesz majd a regeneráció és az edzések összehangján, de ebben segítségemre lesznek szakmai segítőim, akik szintén nagyon készségesek voltak velem. 

Luca-t edzői filozófiájáról is faggattuk kicsit.

- Nem várok túl nagy dolgokat, inkább a játék egyszerű, de lényeges elemeire szeretném a hangsúlyt helyezni: koncentrációt várok, teljes erőbedobást a pályán és csapatjátékot, hiszen csak ez vezet előre. Alapvető nálam a kemény védekezés, a lepattanókért való harc és a pörgős játék. Szeretném, ha széles rotációval tudnánk játszani és sikerélményhez jutna minden játékosom. 

 


 

Luca többek között mindkét Szolnok elleni összecsapásunkat megtekintette és jó benyomást tett rá a ZTE.

- A liga legjobbjai ellen lépett pályára a csapat az elmúlt hetek során, több alkalommal bíztatóan játszottak a fiúk idegenben is. Jó érzéseim vannak a közös jövővel kapcsolatban, nem utolsósorban segítőmnek, Heinrich Róbertnek köszönhetően, akit remek edzőnek tartok és maximális tiszteletet érdemel, amiért ebben a nem egyszerű helyzetben ilyen jól vette át a csapatot. Látszik, hogy szeretik a fiúk és kellemes közegbe érkeztem, ami meg fogja könnyíteni a munkámat. 

 

Végezetül a csapat szurkolóiról is szót ejtett új vezetőedzőnk.

- Amikor utánanéztem a ZTE-nek, több helyről is hallottam lelkes szurkolótáboráról. Olaszországban közel egy évtizedig dolgoztam egy, a ZTE-hez hasonló csapatnál egy Egerszeghez hasonló méretű városban. Imádtam ott edzősködni, s nagyon remélem, hogy itt is így lesz, mert a csapat és a szurkolók közötti kapocs a kosárlabda egyik legfontosabb szegmense. A csapatnak nagy szüksége van arra, hogy olyan tábor álljon mögötte, aki át tudja segíteni a nehéz pillanatokon, s akiknek játszhatnak. Alig várom, hogy újra élet költözzön ebbe a csarnokba is, hiszen a játék sava-borsa az a hangulat, amit csak teli lelátók előtt érezhet át az ember.  
 
Új edzőnk hozzátette, hogy kíváncsian várta, hogy Magyarországra érkezzen, hiszen a magyarok az olaszokhoz hasonlóan kedves, barátságos, nyitott emberek, kiváló konyhával. Luca Bechi nem csupán a pályán sportos - tájékozódva a város természeti adottságairól; amint lehet, azt tervezi, hogy futócipőt húzva is körülnéz a város dombjain. 

Fotó/cikk: Bálizs Zsuzsa

2021. január 12. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás