Már nagyon kellett ez a győzelem!

A 16. fordulóban hazai pályán fogadtuk a Kecskemét együttesét. Az új év első meccsén az elején vezetést szereztünk és az előnyt meg tudtuk őrizni és október közepe után újra győztesen hagytuk el a parkettet. 

Zalakerámia ZTE KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-68 (23-12, 20-14, 11-20, 23-22)
Zalaegerszeg, Jv: dr. Mészáros, Minár, Jakab 

Zalakerámia ZTE KK: Wilson 20/6, Decosey 16/9, Holton 6/3, Csuti, Barnett 18/9. csere: Németh 6, Takács 1, Horti 2, Parks 8/6, edző: Emir Mutapcic 

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 17/3, Jaramaz 15/9, Milutinovic 17/9, Kucsera, Karahodzic 4, csere: Dramicanin 4, Wittmann 11/9, Kiss, Lukács. edző: Forray Gábor

Sajnos a keddi edzésen Bonifert Bendegúz térde megsérült, így csak civilben ülhetett a kispadon. A vendégeknél Karahodzic sérülés után kezdőként tért vissza. 

Jaramaz szerezte az első kosarat, de ezt követően, Barnett kosaraival 9-2-re elléptünk. A 7. perc elején Parks hármasánál időt kértek a vendégek (15-4). A rövid szünetről visszatérve maradt a harcos, kemény védekezés, amivel nem tudott mit kezdeni a KTE. A 9. percben Holton is hintett egy távolit (21-6). Az utolsó percbe kanyarodva Pollardot hagytuk kétszeri is könnyű ziccert dobni, így Mutapcic mester is magához hívta a fiúkat (21-10). A végén Pollard szerzett még egy közelit, majd Wilson büntetői zárták a negyedet (23-12). 

A második negyedet jobban kezdték a vendégek. Wittmann és Dramicanin hozta a pontokat a KTE-ben (23-19). Jót tett az időkérés, mert Barnett előbb egy triplát dobott, majd gyorsindulásból szerzett kosarat (28-19). Jaramaz büntetője után folytatódott a Barnett show, aki oldalról befutva zsákolt látványosan (30-20). Decosey sem akart lemaradni társa mögött és Barnetthez hasonlóan előbb egy távolit dobott, majd indításból zsákolt (35-20), Jó ritmusban játszott a csapat, de elég volt két apró figyelmetlenség és pontokkal büntetett a Kecskemét (35-24). A negyed vége lassan csordogált, de a legfontosabb az volt, hogy mi vezettünk (43-26). 

A nagyszünet után álmosan kezdtünk és csak részben kaptuk vissza az első félidei magabiztosságot. A KTE megérezte ezt és Milutinovic kosaraival szűkítette a különbséget (46-35). A 16. percben jókor jött Parks hármasa, de továbbra is kapkodva és pontatlanul játszottunk (49-35). A 17. percben Milutinovic két triplával jelezte, nem adta fel a Kecskemét (49-41). Időkérésünket követően Wilson egy közelivel visszaállította a tízpontos különbséget (51-41). Az utolsó percben Wittmann és Decosey dobott felváltva hárompontost. A negyed Jaramaz büntetőivel zárult, amivel tíz ponton belülre jött a KTE (54-46). 

A záró negyed elején Forray mester reklamált, közben Wilson szerzett könnyű kosarat, majd egy remek összjáték végén Decosey zsákolt (58-48). A 33. percben Wilson és Németh kosaraival haladtunk előre, míg a vendég kispad úgy gondolta időkéréssel próbálja megtörni a ritmusunkat (62-50). Wilson labdát csent, Holton pedig befejezte a támadást. Jól védekeztünk és ennek az eredménye volt egy újabb labdaszerzés és gyorsindulás, melynek végén Barnett zsákolhatott (66-50). Nagy akarással játszott a csapat. A 36. perc elején Barnett, majd kicsivel később Wilson is triplával toldotta meg az előnyünket (72-53). A vendégeknél Pollard tartotta a lelket csapatában. Az előnyünk tudatában nem siettettük annyira a támadás befejezéseket, kicsit az idővel is játszottunk. A 39. percben Németh Ákos zsákolt, majd Wilson osztott ki egy blokkot (77-63). A végén Wittmann egy triplával tízen belülre hozta a vendégeket, de a vereséget nem tudták elkerülni. 

A csapat jól és helyenként látványosan játszott, így megérdemelten győzte le a Kecskemét együttesét. 

2022. január 5. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás