Második hely a Göcsej Kupán

A Forest Hungary 50. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupa záró mérkőzését a Fürstenfeld csapatával játszottuk. A maródiak névsora nem változott, így Ubilla, Szabó és Bagó nélkül álltunk fel. 

Zalakerámia ZTE KK - BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers 107-59 (27-17, 18-17, 32-13, 30-12)

Zalakerámia ZTE ZTE: Doktor 8/6, Johnson 20/6, Williams 23/12, Djurics 21/6, Agafonov 12. Csere: Farkas 4, Gulyás 9, Simó 6, Kovács 4. edző: Bencze Tamás

Fürstenfeld Panters: Hajder 7/3, Kouadio 13, Skrobo 10, Sakanoko 2, Simon 17/6. csere: Harun 2, Reinelt 2, Kavalek 6, edző: Flavio Priulla

Az első negyed feléig tartotta a lépést az osztrák csapat (12-12). Egyre jobban belelendültek a fiúk a játékban és látványos kosarakkal hagytuk állva ellenfelünket. Gulyás Milán kétszer is nagyot zsákolt a közönség nagy örömére (27-17). A második negyedben is látványosan játszott csapatunk. Johnson zsákolt és a pályára lépő fiatalok is pontokkal hálálták meg edzőjüknek a lehetőséget. 

A nagyszünet után tovább nyílt az olló. Ahogy fáradtak a vendégek úgy nőtt a különbség a csapatok között. Most már mindenki pályára került, így Simó Bence is első percet tölthette a parketten kék-fehérben.

A negyedik játékrészben Johnson, Djuric és Doktor is betalált távolról. Az volt a kérdés mikor érjük el a 100. pontot. Simó Bence is feliratkozott a pontszerzők közé, majd a századikat Kovács Kristóf helyezte az osztrákok gyűrűjébe. A végén már csak a magyarok voltak a parketten, a kispadra pedig a négy légiós vigyázott. Szólt is a nézőtérről a „Ria, ria Hungária”! A vége magabiztos győzelem, amit a közönsség állva tapsolva köszönt meg a csapatnak. 

A mérkőzés után a díjátadóval zárult a jubileumi torna. Mivel a Sopron nagy csatában kikapott a Lévától, így a szlovákok lettek a bajnokok. 

A torna végeredménye:
1.    Levicki Patrioti 
2.    Zalakerámia ZTE KK
3.    Sopron KC
4.    BSC Raiffeisen Fürstenfeld Panthers

A torna szervezői különdíjakkal díjazták a legjobb játékosokat. A Recska László-különdíjat, s ezzel az MVP-nek járó ajándékot Dirk Williams kapta (Zalakerámia ZTE KK), a torna legjobb játékosa Reggie Johnson lett (Zalakerámia ZTE KK), míg a Polster Péter-különdíjat, ami a legjobb centernek ítélnek oda Eric Jordan Carter, a Sopron játékosa érdemelte ki. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2019. szeptember 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás