Matthias Zollner: minden meccsen közel száz százalék kell!

Kezdődik… De inkább, kezdődik!  Így, felkiáltójellel, hiszen az, hogy csapatunk a tavalyi bajnokság után ismét ott lehet a rájátszásban, az mindenképpen örömteli úgy a klubnak, mint szurkolóinknak. Szombaton, a férfi kosárlabda Tippmix  NB I.-csoportjában elkezdődik a Zalakerámia ZTE KK – DEAC  negyeddöntő sorozata, amely az egyik fél harmadik sikeréig tart. A debrecenieket az alapszakaszban kétszer is legyőztük, de csak ebből nem szabad kiindulni. 

A szombat találkozó a szokottnál korábban kezdődik a televíziós közvetítés miatt, így 16.30 órától  indul útjára a labda. A Zalakerámia  Sport- és Rendezvénycsarnok kapui 15.15 órakor nyitnak és a csarnok pénztárai is. Két hét telt el csapatunk legutóbbi  találkozója óta, amikor az alapszakasz záró, 26. fordulójában a Bp. Honvéd vendégei voltunk. A kéthetes  szünetben Matthias Zollner vezetőedző  kemény munkát vezényelt, akitől elsőként azt kérdeztük, miként telt el ez az időszak. 

-A megszokott ütemben és módon, a normál kerékvágásban dolgoztunk -  mondta csapatunk vezetőedzője. - Ami nem jött jól, az a bajnoki szünet, hiszen a kupadöntő közbeékelődött az alapszakasz vége és a rájátszás nyitánya közé. Nem volt éppen ideális ez. A második hétre kiegészültünk már a korábban sérült Tóth Ádámmal is, úgyhogy felvettük a korábbi ritmust és így várjuk a DEAC elleni párharcot.

 A rájátszásról sokan azt tartják, hogy  új bajnokság kezdődik. Egyet lehet érteni ezzel?  

- Itt már jóval kisebb a hibázás lehetősége, csak minimális fér bele – mondta. - Ha egy másik  sportágat nézek, mondjuk a futballban lehet úgy is bajnok egy csapat, hogy párszor kikap, de ez kosárlabda. A végjátékban az nyer, az jut tovább, aki szinte nem hibázik, és hármat nyer. A rájátszásban minden mérkőzésre nagyon figyelni kell, ez alapkövetelmény. 

Ebben a sorban az első meccs a legfontosabb?

- Szerintem minden egyes meccs fontos. Edzői pályafutásom során  sok rájátszásban  vettem részt, volt, hogy három-nullra nyertünk, volt, hogy három-kettőre, előfordult, hogy nulla-kettőről sikerült fordítani. Minden meccsre  ugyanúgy kell készülni, hiszen a sorozat a harmadik győzelemig tart. Nincs legfontosabb meccs.

 Az alapszakaszból mi az, ami  áthozható a rájátszásra?

-Én azt szeretem, ha látom, hogy van előrelépés, és az alapszakasz után is van új cél, hogy még jobbak legyünk, hogy fejlődjünk. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálni, hogy  közel száz százalékot nyújtsunk és ne zökkentsen ki bennünket semmi a játékból. Ez igaz az edzésekre is, hogy ott is a legjobbat adjuk. Ha ez megvan, akkor  ugyanolyan esélyünk van legyőzni a mondjuk a Kaposvárt, vagy éppen a Falcót. 

Mi várható a DEAC ellen, mi dönthet akár az első, akár összességében is a párharcban? 

- Azt gondolom, hogy  a rájátszásokat is tekintve egy nagyon tapasztalt csapatról van szó, amely ennek megfelelően  tapasztalt játékosokkal rendelkezik. A játékosállományt tekintve az első  három  között is említették a bajnokság során és így is építették fel. Edwin az egyes poszton remek és két jól dobó játékosuk is van Mócsán, valamint Drenovac személyében, és ott van még Williamson, valamint Buljevic is. Ők a kulcsjátékosok, és arra kell figyelni, hogy kontroll alatt tartsuk  a mérkőzés ritmusát és az ellenfél játékát. Ez lesz a fontos. A csapat hangulata jó, mindenki várja már a mérkőzést és mindenki készen áll rá. 

Ahogy remek közönségünk is várja a folytatást. Mint korábban meghirdettük, mindenkit arra kérünk, hogy öltözzön fehérbe a szombati találkozóra és teremtsünk olyan hangulatot, ami illő a rájátszáshoz. 

Hajrá, Zete!  

2024. április 12. Zalakerámia ZTE KK 
 

Megosztás